1.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uspjele ući u školu bez covid potvrde, ravnateljica: One drže nastavu, ne...

Uspjele ući u školu bez covid potvrde, ravnateljica: One drže nastavu, ne smijemo ih niti želimo fizički udaljiti

Četiri djelatnice Osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću uspjele su jutros ući u školu, iako nisu imale covid-potvrde, niti negativan nalaz testa. U školu su ušle unatoč pokušajima apeliranja ravnateljice i drugog osoblja škole, potvrdila je Jutarnjem listu ravnateljica škole Ivančica Grubišić.

Paralelno, pred školom je protiv covid-potvrdi prosvjedovala grupa roditelja, djelatnika škole i – mjesni svećenik. Pozvana je, doznaje se, policija.

– Mi smo ih upozorili, no unatoč tomu kolegice su ušle u školu na nastavu i sada odrađuju svoj radni dan, ali bez predočenih potvrda ili nalaza testova. Fizički ih niti možemo, niti želimo udaljiti s radnoga mjesta, jer to i ne smijemo. Žao mi je zbog te situacije. Odluka Stožera i Ministarstva je jasna i ja je nastojim je ispoštovati, kaže ravnateljica.

Uoči početka nastave pred školom se skupilo više roditelja, ali i djelatnika škole.

– Skupio se određeni broj roditelja i djelatnika, i mjesni svećenik. Neki roditelji su bili i neugodni, uzvikivali. Oni to zovu mirnim prosvjedom, no za mene je to neugodan događaj. Ne znam tko je pozvao policiju, kaže ravnateljica.

Zbog djelatnica koje su prekršile mjeru obaveznog testiranja, škola će pismenim putem dostaviti Ministarstvu zabilješku o događaju, kao što je nadležno ministarstvo i tražilo.

Kako doznaje Jutarnji, u prvoj smjeni u školama Splitsko-dalmatinske županije dosad su skupljene četiri bilješke učitelja iz nastavnika triju škola, a kojima nije dopušten ulazak na radno mjesto jer nemaju covid-potvrde, niti su predočili negativan test.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, nekolicina roditelja prosvjedovala je pred Osnovnom školom Brda, uoči početka nastave. Njih šestoro se okupilo, kako kažu, ne zbog cjepiva ili negiranja postojanja bolesti, već zbog prestanka segregacije društva pod krinkom covid-potvrda, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike