5.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Otpor je počeo: Dalmatinska općina neće uvesti COVID potvrde

Otpor je počeo: Dalmatinska općina neće uvesti COVID potvrde

Unatoč preporuci stožera civilne zaštite RH kojom se COVID potvrde uvode kao obaveza za djelatnike u javnim i državnim službama, jedna općina u Dalmaciji to je odlučila zasad ignorirati.

Naime, kako stoji na službenoj stranici Općine Primošten, budući da nisu zaprimili nikakve detaljne upute od strane Ministarstva uprave i pravosuđa, novu odluku o obaveznim COVID potrebama trenutno neće provoditi.

Tvrde naime kako “u nastavku rada Općina Primošten, dužnosnici i zaposleni službenici i dalje će se pridržavati svih propisanih epidemiološkim mjera (koje se tiču strogog držanja distance, korištenje maski za lice, dezinfekcije ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija uredskih prostorija, kao i preporuka o okupljanjima i grupiranjima), odnosno preporuka i mjera koje su na snazi”.

Dodaju kako će najnoviju mjeru provoditi, odnosno donijet će odluku i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva. Navode potom kako smatraju i da je ista već trebala stići, s obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera.

“Imajući u vidu ostavljeno vrijeme za pripremu mjere koja zahtijeva dodatne kako ljudske tako i financijske kapacitete koji u ovom trenutku još nisu osigurani, te kako nije zaprimljen nikakav protokol ili uputa o načinu postupanja, Općina Primošten nastavlja raditi sa strankama na način da je potrebna prethodna najava putem službenih brojeva telefona ili putem centralnog e-maila, a sve u cilju nastojanja da se spriječi nepotreban kontakt i time eventualna ugroza službenika i stranaka”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje načelnik općine, Stipe Petrina.

Podsjetimo, Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova na snagu stupa u utorak, 16. studenog, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike