3.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ćiro: Pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još...

Ćiro: Pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još više ponosan

Kvalifikacijska utakmica u Splitu osigurala je izborniku Zlatku Daliću da bude prvi na toj poziciji koji je hrvatsku izabranu vrstu tri puta za redom vodio na velika natjecanja.

– Neka, sine, neka je. Znaš da je Ćirino srce uvijek uz Vatrene. Sretan sam zbog pobjede, a sretan sam i zbog toga što znam da utakmicu gledaš u sjedištu UHDDR Grobnišćine. Jer da nije bilo tih divnih ljudi, tih divnih branitelja ne bi ni Hrvatske bilo. I zato, baš zato to je pobjeda svih naših ljudi. Pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još više ponosan, istaknuo je za Novi list Ćiro Blažević, istinski otac Vatrenih, selektor koji je u najtežim vremenima rata i poratne bitke za međunarodnu valorizaciju Hrvatske putem nogometa činio istinski – povijesna dijela.

Znamo da su simboli poput nacionalne nogometne vrste ili Vukovara bili veliki i neupitni, no jako nam je drago da se utakmica igrala i za Ćiru. Za čovjeka koji je stvorio kult nogometne reprezentacije, selektora kojem se ima zahvaliti i današnja splitska “ludnica”, piše Novi list.

– Borim se sine za zdravlje, bitka je teška ali vjerujem u pobjedu. Kako drugačije. Utakmicu sam morao gledati kući. A znaš da bih najradije bio u Splitu ili s vama na Grobniku. Sutra idem put Zagreba, nastavljam liječenje, istaknuo je za Novi list Ćiro koji se od lipnja, od Europskog prvenstva u Engleskoj opet bori s teškom bolešću. Ipak, koliko bolest tražila cjelokupni angažman organizma, Miroslav Ćiro Blažević je za Novi list sinoć prokomentirao nastup Hrvatske u Splitu.

– A kako drugačije, uvijek uz vas, sa sjećanjem i na dragog Orlanda, poručio je Ćiro te dodao kako mu je velika želja da jednu od utakmica Svjetskog prvenstva u Qataru gleda u društvu branitelja, u sjedištu UHDDR Grobnišćine.

I zato Vatreni, iako znamo da vam motiva nije nedostajalo, hvala i zbog Ćire. Tko god vas u kojem periodu vodio, svi ste vi zauvijek samo jedno – njegovi sinovi, piše Novi list.

Najnovije

Još iz rubrike