5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Milanović: Ministar se ponaša kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su...

VIDEO Milanović: Ministar se ponaša kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci; Ovo je teror. Ako sam ja cijepljen i mogu vas zaraziti, od čega ja vas štitim?

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u nedjelju na obilježavanju 30. obljetnice obrane Grada Splita, razbijanju pomorske blokade Jadrana i pobjede nad JRM. Nakon službenog dijela odgovarao je na pitanja novinara.

Komentirao je zakon prema kojem kao predsjednik ne može samostalno poslati vojsku u inozemstvo bez odobrenja ministra. Kaže da se zakon promijenio, a on to nije znao jer se dogodilo preko noći 2018. Kaže da je zakon neustavan.

“Do tada je vrhovni zapovjednik slao u inozemstvo te male kontigente. Ako hoću poslati dva vojnika u BiH, trebam odluku ministra”, rekao je i dodao kako se čudio kako je njegova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović to mogla.

Osvrnuo se i na odluku ministra Marija Banožića da Ministarstvo obrane neće više financirati potporu vojske predsjedniku.

“Ministar se ponaša kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci”, kaže i dodaje da se opet sve prelama preko leđa najmanjih, prenosi Dnevnik.hr.

“Jednog ponedjeljka isključivu ovlast slanja hrvatske vojske u inozemstvo dobije jedan ministar, a isključuje se predsjednika. Prvi sljedeći put neću se obazirati na protuustavnu sabotažu da moram tražiti nekakvog ministra da tri vojnika sa sabljom izađu van. Ministar ima ovlasti do razine voda. To je vojna sila, to je sebi ministar uzeo. Totalno neustavno, zapovjedna ovlast je oteta predsjedniku. I oko toga ministar i njegov premijer kažu da su spriječili incident. Ne dečki, vi ste hodajući incident! Vi”, kazao je Milanović i nastavio:

“Jutros gledam potragu RTL-a kad smo već kod HDZ-a o direktoru Čistoće iz HDZ-a u Karlovcu koji nije imao potvrdu o nekažnjavanju. Znate kako ju je dobio? Na sudu je dobio lažnu potvrdu. A protiv njega se vodi postupak što svi u Karlovcu znaju. Kad su mediji otkrili da je to laž, tražilo se tko ju je izdao, a nije se našlo a čovjek je i dalje na tom radnom mjestu. To vam govorim zato što je u Karlovcu od 35 čelnika gradskih javnih firmi, 30 u HDZ-u, a ovih pet lažu da nisu. To je otmica države”, kazao je predsjednik.

Poručio je ministru Banožiću: “Nismo završili tu priču. Kada se brigadira Burčula vrati, možemo se pretvarati da su odnosi normalni.”

Kad su u pitanju COVID potvrde, rekao je da će se ponašati kako ga je volja, a to kaže, preporuča i svim građanima.

“Neka se ponašaju kako im je volja. Pozivam na cijepljenje i treću dozu cijepljenja, ali ovo je teror. Ako sam ja cijepljen i mogu vas zaraziti, od čega ja vas štitim? Koja je svrha šatora pred vojnom bolnicom u Dubravi. Zašto ne nabave kontejnere”, upitao je.

“HDZ, dakle, oteta država. U moje vrijeme su bolnice vodili stranački ljudi, ali nitko iz SDP-a osim u Splitu, i to na pritisak doktora. 35 firmi u Karlovcu sve HDZ! Što da vam kažem, srećom nema ih ovdje. Doviđenja!” poručio je predsjednik iz Splita, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike