12.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dramatičan apel Angele Merkel: Pred nama su vrlo teški tjedni, moramo brzo...

Dramatičan apel Angele Merkel: Pred nama su vrlo teški tjedni, moramo brzo djelovati

Njemačka kancelarka na odlasku Angela Merkel pozvala je ljude na cijepljenje protiv koronavirusa upozoravajući na tešku situaciju s pandemijom koronavirusa u Njemačkoj.

“Pred nama su vrlo teški tjedni. U sličnoj situaciji smo bili i prije godinu dana, ali sada postoje cjepiva. Moramo brzo djelovati. Molim vas, pokušajte uvjeriti i rodbinu i prijatelje na cijepljenje”, rekla je u subotu Angela Merkel, prenosi Fenix magazin.

Merkel je upozorila kako su odjeli u bolnicama preopterećeni covid pacijentima te se drugi pacijenti moraju slati na druge odjele.

“Operacije se otkazuju. Liječnici i medicinske sestre su na izmaku snaga”, rekla je Merkel.

Uoči sastanka savezne i državne vlade u četvrtak, Merkel je pozvala na zajedničko djelovanje. Kako bi se iz te zajedničke suradnje izvukla učinkovita rješenja, savezna i državna vlada bi se morale vrlo brzo dogovoriti oko zajedničke vrijednosti praga incidencije od koje bi se mogli pokrenuti dodatni koraci za suzbijanje pandemije, prenosi Fenix magazin.

Istaknula je i važnost dopunskog cijepljenja.

“Za napredak postoji nacionalni napor pod velikim vremenskim pritiskom”, ali i prava prilika za razbijanje teškog jesensko-zimskog vala”, rekla je Angela Merkel, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike