4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Uz dobro vino slavi se Martinje: Vozače se poziva na oprez kako...

Uz dobro vino slavi se Martinje: Vozače se poziva na oprez kako ne bi završili kao neslavni ‘prvak’ ovog blagdana

Uz biskupe, glazbu i mlado vino zabava za Martinje je zagarantirana. S time se slaže i 200-tinjak okupljenih koji prošle godine zbog epidemiološke situacije nisu mogli proslavi najvažniji dan vinara.

“Ja sam Zagorec i jako mi se sviđaju ovakve fešte nakon sve ove korone, briga, poslova, politike… Ovakvo raspoloženje dobro dojde”, kazao je Mirko iz Krapinskih Toplica.

“Lijepo mi je, ja sam rekla da mi je to najljepše Martinovanje do sada”, kazala je Nada iz Maribora.

“Prekrasno je, bila je i dobra ceremonija. Ima nekaj na stolu i svi smo tu domaći”, kazao je Marijan iz Marije Bistrice.

Vinski biskupi osim za ceremoniju krštenja bili su zaduženi i za dobru zabavu.

Vremenski uvjeti nisu baš bili blagonakloni vinogradarima, no to ipak nije utjecalo na kvalitetu vina.

“Sezona je malo podbacila, ali ovo kaj je ostalo očekujemo dosta dobru kvalitetu, ali kaj ćemo, količina će biti malo manja”, kazao je Stjepan Muhek, predsjednik udruge vinogradara Marije Bistrice.

Vinski biskupi za sve koji će danas slaviti imaju važnu poruku. Oni su uvijek ze degustacije vina, ali kažu, treba misliti na sigurnost sebe i ostalih.

Policija je cijeli tjedan u akciji pojačanog nadzora prometa, a samo u noći s četvrtka na petak zatekli su 137 vozača pod utjecajem alkohola. Neslavni prvak ovog Martinja imao je čak 4,1 promila alkohola u krvi, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike