5.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kolinda u Washingtonu napravila ‘selfie‘ s Dua Lipom: Najtopliji pozdrav svim Albancima...

Kolinda u Washingtonu napravila ‘selfie‘ s Dua Lipom: Najtopliji pozdrav svim Albancima i Hrvatima diljem svijeta

U Washingtonu je održana tradicionalna 16. po redu dodjela nagrada za istaknuto vodstvo u organizaciji Atlantskog vijeća. Dobitnici ovogodišnjih nagrada su predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, izvršni direktor Pfizera Albert Bourla, zajedno sa suosnivačima BioNTecha Özlemom Türecijem i Ugurom Sahinom te pjevačica Dua Lipa, javlja tportal.

Gala događanju nazočila je i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je na svom službenom Facebook profilu čestitala dobitnicima. Objavila je dvije fotografije te uz njih napisala: ‘Čestitke predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, izvršnom direktoru Pfizera Albertu Bourli, suosnivačima BioNTecha Özlemu Türeciju i Uguru Sahinu te dobitnici Grammyja i aktivistici Dua Lipi na nagradama za istaknuto vodstvo 2021.!’

Na svom Twitter profilu Kolinda je otkrila i kako se tijekom večeri imala prilike podružiti sa slavnom pjevačicom te su se zajedno i fotografirale. Uz fotografiju s Dua Lipom Kolinda je napisala: ‘Najtopliji pozdrav svim Albancima i Hrvatima diljem svijeta. Počašćena sam što sam imala priliku upoznati izvanrednu umjetnicu i aktivisticu, snažan glas za slobodu i žene dljem svijeta.’

Uzimajući i obzir mnoge uspone i padove 2021. godine – neravnomjeran oporavak od pandemije, plus uspjehe i neuspjehe za demokracije diljem svijeta – vrijedno je pozdraviti one koji su pomogli napretku moći i težnji za stabilnost u ovim burnim vremenima. To je ono što je Atlantsko vijeće željelo učiniti na dodjeli nagrada Distinguished Leadership Awards (DLA), odajući počast uzornim pojedincima koji su pridonijeli misiji Vijeća da zajedno oblikuju globalnu budućnost u širokom spektru područja, navodi se na stranici Vijeća.

U vrijeme velikog globalnog neslaganja predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pokazala je veliku predanost održavanju transatlantskih veza. Usred najveće krize javnog zdravstva u jednom stoljeću izvršni direktor Pfizera Albert Bourla, zajedno sa suosnivačima BioNTecha Özlemom Türecijem i Ugurom Sahinom, pokazali su najbolje od onoga što gospodarska aktivnost može ponuditi društvu. U međuvremenu, pjevačica Dua Lipa, nagrađena Grammyjem, iskoristila je svoju moć zvijezde kako bi pomogla svojoj domovini predaka, Kosovu, izvući se iz poslijeratnog siromaštva i cijeloj generaciji pružila je dar nade, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike