5.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Romina Knežić opisala traumatičnu situaciju u kojoj se našla: Kreće panika, ne...

Romina Knežić opisala traumatičnu situaciju u kojoj se našla: Kreće panika, ne mogu disati. Nema zraka

Voditeljica Dnevnika Nove TV Romina Knežić na Facebooku je objavila nekoliko zanimljivih statusa, a mnogima su se svidjele anegdote iz njena privatnog života. Romina je u svibnju otvorila profil na Instagramu, no tamo najčešće objavljuje fotografije pejsaža i cvijeća koje sama snima, dok na Facebooku, gdje ima oko 40.000 pratitelja ipak dijeli malo više statusa o sebi.

“Iz života jedne obične žene… Staneš li katkad, dok trčiš stazama ‘moranja’? Onako svjesno bez da te itko upozori. Rijetko. Nekad. Nikad. Probaj sad! Stani i slušaj kako lišće šušti pod nogama. A tek kako miriše… To su detalji. Detalji koji život znače…”, napisala je Romina u nedjelju uz fotku lišća.

U subotu je, ipak, otkrila kako je zapela u dizalu.

“Nedjelja. Odlazim na posao i bez razmišljanja odlučim do suterena putovati liftom. Pritišćem gumb. Vrata se zatvaraju. Putujem. Stigla! Dobro i? Hoću izaći iz dizala, a vrata se ne otvaraju. Što je sad? Pritišćem ponovno gumb za otvaranje vrata, ali ništa. Stao lift. Pritišćem novu tipku, onu za alarm. Čuje li ga uopće tko? Čuje. Hvala ti Bože. Samo što nisam izašla, tješim se. Ide pomoć, sad će se brzo otvoriti ta vrata. Okrećem se oko sebe. Kao da sam u limenoj kutiji, u zatvorenoj konzervi. Kreće panika, ne mogu disati. Nema zraka! Ljudi zovite nekoga, neka brzo dođe, ne mogu disati. Pritišćem novi gumb, onaj za ventilator. Bez uspjeha. Osjećaj straha raste. Umrijet ću ovdje, prošlo je već pola sata…Blokirana sam u liftu. Kojem? Onom stvarnom ili liftu života, pitam se. Ne ovo je stvarnost, ovo se zaista događa. Žedna sam… Želim, čim prije izaći, a ne ide”, opisala je situaciju Knežić.

Podsjetimo, Romina je početkom godine ostala bez oca, koji se tri i pol godine borio s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS-om), bolesti za koju lijek ne postoji. U nedavnom intervjuu za Večernji list istaknula kako je bolest od koje je preminuo njen tata jako podmukla.

– ALS je okrutna neurološka bolest. Bolest koja paralizira cijelo tijelo. Oči ostaju jedini kanal komunikacije. Tata je bio jak čovjek, pun snage, obožavao je gledati i igrati nogomet. I upravo s prvim danima mirovine počele su nevolje sa zdravljem. Gubio je ravnotežu, sve slabije hodao. A onda je uslijedio prvi odbojan susret s hodalicom, nakon nekoliko mjeseci i s invalidskim kolicima te ga je naposljetku preuzeo krevet. Nestajao nam je pred očima. Njemu je bilo najteže, mada to nikada nije pokazao. Bio je veliki borac i veliki čovjek. Kroz te tri i pol godine s njim naučila sam pobjeđivati svoje strahove. A vjerujte mi, imala sam ih mnogo, što bi se reklo, pun autobus. Tata je bio moj mentor. Odigrali smo zajedno jednu odlučujuću utakmicu. On je bio na golu. I sve je obranio. Strah je izgubio – kazala je Knežić, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike