6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Otrovali se ugljičnim monoksidom u okolici Zagreba: Obitelj s troje djece agregat...

Otrovali se ugljičnim monoksidom u okolici Zagreba: Obitelj s troje djece agregat koristila za grijanje

Kako javlja zagrebačka policija, u četvrtak je izbjegnuta tragedija kojoj je opet kulminirao ugljični monoksid i to prilikom korištenja benzinskog agregata.

PU zagrebačka ističe kako se sve dogodilo oko ponoći na području Jastrebarskog u Zelenoj ulici, a liječnička pomoć pružena je peteročlanoj obitelji. Riječ je, govore, o 51- godišnjakinji i 49- godišnjaku kojima je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, dok je troje djece zbrinuto u Klinici za dječje bolesti.

Iz policije dodaju kako je najvjerojatnije došlo do trovanja ugljičnim monoksidom uslijed korištenja benzinskog agregata u zatvorenom prostoru. Očevid je u tijeku, zaključuju.

Podsjetimo, trovanje ugljičnim monoksidom uslijed korištenja benzinskog agregata postalo je učestala pojava, a početkom ove godine na isti način život je izgubilo osmero mladih ljudi iz okolice Posušja u BiH. Grijali su se naime na agregat u vikendici te se naposljetku otrovali ugljičnim monoksidom.

Prilikom trovanja ugljičnim monoksidom naime mozak ostaje bez kisika, a na njegovo mjesto dolazi često kobni plin. Smrt kod ovakvih slučajeva trovanja nastupa u roku od nekoliko minuta, ali i jednostavno se sprječava otvaranjem prozora i prozračivanjem prostorije u kojoj se koristi takav agregat.

S druge strane, budući da je moguće i curenje plina iz plinskih bojlera, plinoserviseri savjetuju i servis jednom godišnje, a jedan od trikova i nabavka je detektora, kažu, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike