5.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Veterinarski fakultet u Zagrebu uvodi covid-potvrde

Veterinarski fakultet u Zagrebu uvodi covid-potvrde

“Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći pristupiti niti jednom obliku nastave ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu”, stoji u uvodu obavijesti koju su dobili studenti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

U obavijesti se navodi da će studendima prije pristupanja svakom predavanju provjeravati važeće EU digitalne COVID potvrde. Izostanak s nastave zbog neposjedovanja važeće COVID potvrde istovjetan je izostanku iz drugih razloga, piše u istoj obavijesti.

“Studenti su izostanak s nastave iz razloga navedenog u prethodnoj točki dužni opravdati Referadi za integrirani preddiplomski i diplomski studij Veterinarskog fakulteta, a za izostanke vrijede iste odredbe kao i za izostanke s nastave zbog bilo kojeg drugog razloga”, piše u obavijesti, prenosi srednja.hr.

Oni koji iz medicinskih razloga ne mogu biti cijepljeni i ostvariti preduvjete za EU digitalne COVID potvrde, istoj Referadi moraju dostaviti službeni dokaz o kontraindiciranosti cijepljenja najkasnije do petka u 14 sati.

Tim će se studentima, navode s Veterinarskog, omogućiti prisutnost na nastavi uz pojačane mjere. Na kraju obavijesti s fakulteta podsjećaju studente i da je cijelo vrijeme u svim zatvorenim prostorima Veterinarskog obavezno nošenje zaštitnih medicinskih maski na ispravan način.

“U nadi da će dosljedno provođenje navedenih nužnih i propisanih mjera, kao i nastavak provođenja svih drugih nužnih epidemioloških mjera, pridonijeti što bržem smirivanju epidemiološke situacije bolesti COVID-19, od vas kao studenata biomedicinskog područja očekujem cjelovito poštivanje i razumijevanje navedenih mjera u svrhu održavanja neometanog nastavnog procesa”, stoji u obavijesti koju potpisuje dekan Turk uz dodatak kako su ove mjere podložne izmjenama ili dopunama sukladno odlukama Stožera RH.

Podsjetimo, još su u petak najavljene obavezne COVID potvrde za sve zaposlenike javnih i državnih službi, što uključuje i zaposlenike fakulteta. Pritom je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, rekao da Stožer i HZJZ nisu propisivali nove mjere za fakultete, ali i da o njima ionako odlučuju visoka učilišta.

Iz Veterinarskog kažu da su studente uključili u ovu odluku jer smatraju da “kao punoljetni građani trebaju pokazati odgovornost”.

“U skladu s najavom Nacionalnog stožera da će se od 15. studenoga 2021. uvesti obveza COVID-potvrda u državne i javne službe za sve zaposlenike i sve osobe koje dolaze u takve institucije, i mi smo najavili našim djelatnicima i studentima moguće uvođenje novih protuepidemijskih mjera.

Uključili smo i studente jer smatramo da i studenti kao punoljetne i odgovorne osobe moraju poštovati iste mjere kao i svi zaposlenici i gosti Fakulteta, kako bi se izbjegla bilo kakva diskriminacija i osigurala dosljednost propisanih mjera, a u svrhu zaštite svih naših zaposlenika i studenata te sigurnog provođenja nastavnog procesa”, kažu s Veterinarskog fakulteta, prenosi srednja.hr.

Odgovorili su na pitanje što će biti sa studentima koji nisu cijepljeni.

“Prema najavi Ministarstva znanosti i obrazovanja i gospodina ministra osobno, rečeno je da će do kraja tjedna biti dane upute o mjestima i mogućnostima testiranja i načinu stjecanja prava na COVID-potvrde za necijepljene kao i pokrivanju troška testiranja. Stoga čekamo detaljne upute prema kojima ćemo postupiti i spremni smo na sve načine prilagodbe u skladu s uputama koje će dati resorno ministarstvo”, stoji u pisanom odgovoru Veterinarskog, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike