-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Trudna jemenska novinarka ubijena u eksploziji automobila: Radi se o "ciljanom' napadu"

Trudna jemenska novinarka ubijena u eksploziji automobila: Radi se o “ciljanom’ napadu”

Trudna jemenska novinarka Rasha Abdullah Al Harazi ubijena je u eksploziji automobila u Adenu.

Prvobitna policijska istraga pokazala je da je bomba postavljena u utorak u vozilo u kojem su bili Rasha Abdullah al-Harazi i njezin suprug Mahmoud al-Atmi, također novinar, izvijestio je Reuters.

Suprug Al-Atmi je preživio, ali je teško ozljeđen. Ministarstvo za ljudska prava priopćilo je kako je Al-Harazi bila u devetom mjesecu trudnoće, a saudijski TV kanal Al Arabiya naveo je kako je novinarka bila njihova djelatnica.

Jemenski novinarski sindikat (YJS) kazao je kako se radi o “ciljanom” napadu, no za sada ni jedna skupina nije preuzela odgovornost.

U listopadu je u eksploziji automobila bombe na konvoju guvernera Adena ubijeno najmanje šest osoba, a 12 civila ubijeno je u eksploziji u blizini gradske zračne luke. Aden je privremeno sjedište vlade koju podržava Saudijska Arabija, a koja se bori protiv pobunjenika iza kojih stoji Iran.

Aden je također bio uhvaćen u borbi za moć između vlade i separatističke skupine koja se bori za kontrolu nad gradom, privremenim sjedištem vlade i širim jugom, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike