7.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Trik kako dobiti hrskavu pohanu piletinu, a bez toliko ulja u njoj

Trik kako dobiti hrskavu pohanu piletinu, a bez toliko ulja u njoj

Zdravija pohana piletina? Da, moguće je. Umjesto da ju ubacite u litru ulja, u ovom receptu piletinu začinjavate i pripremate na isti način, ali ju ne stavljate u ulje, već u pećnicu.

Piletinu pripremite kao za pohanje, kao što to inače radite, poslažite je u prethodno malo nauljen protvan pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).

Stavite da se peče u pećnici oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.

Dodatni savjeti

Ako pripremate pohane batke ili krilca, tada ih pecite na malo laganijoj vatri dulje vrijeme kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju. Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.

Osim klasičnog omatanja mesa brašnom, jajima i mrvicama, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohati.

Na primjer, nakon umatanja u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice. Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo, piše 24sata, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike