4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Richter se predomislio: Ipak želim biti šef Srebrnjaka, netko me je pokušao...

Richter se predomislio: Ipak želim biti šef Srebrnjaka, netko me je pokušao natjerati da dam ostavku

Nesuđeni novi šef dječje bolnice Srebrenjak koji se povukao nakon što su u medije izašli njegovi kontroverzni stavovi o umjetnoj oplodnji i ostale kontroverzne izjave, sada se predomislio i objavio kako bi ipak htio tu poziciju.

“Dobio sam 26. listopada odluku o imenovanju ravnateljem Srebrnjaka, pa sam se obratio ovih dana novom Upravnom vijeću kako bih ih obavijestio da odustajem od povlačenja iz utrke za tu poziciju i da ih pitam kad mogu doći potpisati ugovor kao novoizabrani ravnatelj”, rekao je Richter danas za Jutarnji.

Zbog njegovog je izbora Upravno vijeće bolnice podnijelo ostavku, a na njihovo je mjesto imenovano novo vijeće, kojem je Richter danas poslao i dopis.

“Netko je pokušao da me, nakon zakonitog izbora, javnim pritiskom natjera da dam ostavku. Neistine o meni objavilo je nekoliko portala pozivajući se na portal Novosti. Portal Novosti je objavio demanti članka o meni od 8. listopada 2021., koji im je dostavio moj odvjetnik. Odlučio sam povući svoje povlačenje iz postupka jer sam legalno izabrani ravnatelj”, dodao je pedijatar.

Ovu je situaciju za spomenuti dnevni list komentirao i član novog Upravnog vijeća bolnice, Davor Plavec, koji smatra da je sve to “smijurija”.

“To je smiješno i neozbiljno, ali da, zaprimio sam poziv za konstituirajuću sjednicu Upravnog vijeća na kojoj bi se pod točkom “razno” trebalo raspravljati o tome. Pitam se samo tko je poslao odluku o imenovanju novog ravnatelja kad je u tom trenutku staro Upravno vijeće bilo raspušteno, a ono je trebalo poslati spomenutu odluku o imenovanju”, rekao je Plavec, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike