4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policijski šef i dobitnik Ponosa Hrvatske kazneno prijavljen! Krivotvorio je službene isprave...

Policijski šef i dobitnik Ponosa Hrvatske kazneno prijavljen! Krivotvorio je službene isprave u nogometnoj školi

Čak 19 osoba kazneno je prijavljeno za krivotvorenje službenih isprava u nogometnoj školi iz Čakovca. Među njima je i visokorangirani policajac iz PU međimurske, neslužbeno doznaje portal Danica.

Čakovečka policija priopćila je u četvrtak kako su “dovršili kriminalističko istraživanje nad 19 osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta”.

”Sumnja se da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba nogometne škole s područja Čakovca počinio kaznena djela utaje poreza, krivotvorenja isprava te povrede obveze vođenja poslovnih knjiga, dok je 18 suradnika škole počinilo kazneno djelo krivotvorenja službene isprave te su pomagali u počinjenju kaznenog djela utaje poreza.

Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za najmanje 253.000 kuna. Jedan od osumnjičenika je policijski službenik PU međimurske i protiv njega pokrenut će se disciplinski postupak zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Protiv svih osumnjičenika, kao i pravne osobe, podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu”, navode u čakovečkoj policiji.

Prema saznanjima portala riječ je o Kristijanu Srpku, voditelju Službe policije u PU Međimurskoj i treneru mlađih uzrasta u nogometnoj školi Međimurje Čakovec. Njih i druge trenere tereti se da su lažirali putne naloge kako bi im se isplaćivale naknade za rad u školi.

Srpak je, inače, dobitnik prestižnog priznanja Ponos Hrvatske jer je otrčao brojne dionice kako bi pomogao bolesnom dječaku. Bio je i blizak suradnik bivšeg međimurskog župana Matije Posavca, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike