4.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mala odgoda: COVID potvrde u državnim i javnim službama ipak neće biti...

Mala odgoda: COVID potvrde u državnim i javnim službama ipak neće biti u primjeni od ponedjeljka

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak najavio je da će Nacionalni stožer u petak donijeti odluku o uvođenju COVID potvrda u državne i javne službe koje počinje u ponedjeljak te da primjena kreće od utorka.

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak će donijeti odluku kojom se od ponedjeljka uvode obvezne COVID potvrde u državne i javne službe, a njihova će primjena početi od utorka, potvrdio je za DNEVNIK.hr Nove TV ravnatelj Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Tako se primjena COVID potvrda odgađa za jedan dan jer je ranije Stožer najavio njihovu primjenu od 15. studenoga.

Dodao je i da se rezultati kućnih testova neće priznavati kako bi se moglo ući u zgradu državne i javne službe.

Ranije u četvrtak i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je da će Stožer u petk donijeti odluku prema kojoj svi nastavnici, učitelji i profesori, kao i drugi djelatnici škola, učilišta i fakulteta od utorka za dolazak na posao moraju imati COVID potvrdu ili negativan test.

“Kontrolu će obavljati same institucije. Možda je to nama organizacijski nešto jednostavnije jer imamo čitače na vratima koje se mogu programirati na način da se COVID potvrdom može omogućit ulaz. U školama imamo osoblja koje se može u tom smislu posložiti”, rekao je ministar obrazovanja, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike