6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Čak 88 puta se vozio autocestom, a da nikad nije platio ni...

Čak 88 puta se vozio autocestom, a da nikad nije platio ni lipe. HAC traži da im vrati novac

Čak godinu i pol muškarac (37) se besplatno vozio autocestom i u tom je razdoblju 88 puta ušao na autocestu i izašao na željenom čvoru, a nikad nije platio ni lipe. Protiv njega podignuta je optužnica kojom ga se tereti da je od lipnja 2019. do kraja studenoga prošle godine poduzeće Hrvatske autoceste oštetio za priličan iznos.

Prema optužnici, on je “na autocesti A3 Lipovac – Zagreb – Bregana, s unaprijed stvorenom nakanom da se koristi autocestom i ne plati cestarinu, u 88 navrata prilikom ulaska na autocestu uzeo naplatne kartice i ušao na autocestu. “No, dolaskom na izlazne naplatne postaje odbijao je platiti cestarinu, navodeći da nema novca, čime je Hrvatske autoceste oštetio za ukupni iznos od 10.672 kune”, tvrde tužitelji, piše Danica.hr

Terete ga za kazneno djelo prijevare i za njega traže godinu dana uvjetnog zatvora i vraćanje novca HAC-u s kamatama. Muškarac se branio kako nije plaćao jer je baš u tom razdoblju bio zapao u financijske teškoće. Nije mu, kaže, bila namjera ikoga prevariti.

“U to vrijeme sam imao firmu te sam u svrhu poslovanja gotovo svakodnevno bio prisiljen koristiti različite dionice autoceste. No, u jednom trenutku moja firma bila je blokirana, pa više nisam mogao plaćati korištenje autoceste”, kazao je.

Predstavnik HAC-a tijekom istrage otkrio je kako je on vrlo često koristio različite dionice autoceste A3 Bregana – Zagreb – Lipovac te da je na izlazu izjavljivao da nema novca pa su mu blagajnici sastavili izjavu koju je on potom vlastoručno potpisao. “Ali, nikad nije podmirio ni jedan naknadno izdani račun, a nastavio je s korištenjem autoceste. Takvim ponašanjem oštetio je naše trgovačko društvo za iznos od ukupno 10.672 kune, što predstavlja naknadu za korištenje autoceste. On je takvim ponašanjem s unaprijed stvorenom namjerom korištenja autoceste na izlaznim naplatnim postajama blagajnike dovodio u zabludu da će neplaćenu cestarinu naknadno podmiriti, iako je prilikom svog ulaska na autocestu znao da to neće učiniti”, tvrdi predstavnik HAC-a, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike