6.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bauk: Plenković ima nepogrešiv talent izabrati kadrove koji uglavnom završe ili na...

Bauk: Plenković ima nepogrešiv talent izabrati kadrove koji uglavnom završe ili na stranicama crne kronike ili u pritvoru

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u N1 Studiju uživo govorio je o proširenoj upotrebi covid-potvrda koje će od 15. studenog biti obvezne u javnim i državnim službama.

“Odluku o tome trebalo je donijeti neko legitimnije tijelo od Stožera, iako u ovom trenutku podržavam da se pokuša s većom primjenom covid-potvrda pokuša suzbiti pandemija. Vidjet ćemo hoće li to dati rezultat. U nekim zemljama je dalo rezultat, u nekim nije”, kazao je Bauk.

Smatra da Stožer nije tijelo koje je trebalo donijeti tu odluku jer se njome ograničavaju prava.

Novom odlukom Stožera covid-potvrde bit će obvezne i u Saboru, a Bauk se osvrnuo na zastupnike koji se ne žele ni testirati, a nemaju ni covid-potvrdu.

“Imali smo i zastupnike u pritvore pa su imali prava koja imaju kao zastupnici.”

“Neće moći u Sabor, ali mogu u kafiće”

Smatra da je Vlada trebala donijetu tu odluku. “Premijer ne želi preuzeti na sebe zamjeranje dijelu biračkog tijela na koju računa, ali to je politička kalkulacija.”

“Vlada ima većinu i vjerojatno bi rezultat odlučivanja u Saboru bio dosta sličan ovom što radi Stožer, ali bi barem dobili odgovore na neka pitanja koja građani postavljaju. Možda bi i proces bio transparentniji pa bi dio građana imao veće povjerenje u mjere”, smatra Bauk.

Ističe da oporba ukazuje na nelogičnost mjera. “Neće moći ući u Sabor, ali će moći ući u shopping centar ili kafiće.”

Komentirao je i uhićenje Gabrijele Žalac, bivše HDZ-ove ministrice. “Predsjednik Vlade ima nepogrešiv talent izabrati kadrove koji uglavnom završe ili na stranicama crne kronike ili u pritvoru. Taj talent i dalje pokazuje.”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike