4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Zagrebu uhićeno šest osoba zbog krivotvorenja PCR testova

U Zagrebu uhićeno šest osoba zbog krivotvorenja PCR testova

Zagrebačka policija objavila je vijest o novih uhićenjima.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalistiko istraživanje nad tri ženske osobe (42, 36, 35 ) te nad tri muškarca ( 56, 49 i 47 ) zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Naime, sumnja se da je od početka ožujka pa do kraja travnja 2021. godine, osumnjičena 36-godišnjakinja od osumnjičenih 56-godišnjaka i 47-godišnjaka zaprimila dokumente u kojem su se nalazili nalazi zdravstvene ustanove iz Mirogojske ceste u Zagrebu o negativnim PCR testovima za virus SARS-CoV-2 izdani na ime 56-godišnjaka te nalaze Zavoda za javno zdravstvo s Mirogojske ceste, također o negativnom PCR testu za virus SARS-CoV-2 izdan na ime treće osobe, s ciljem da ih prepravi kako bi ga osumnjičeni 56-godišnjak, 49-godišnjak i osumnjičena 35-godišnjakinja koristili kao prave.

Također, sumnja se da je osumnjičena 36-godišnjakinja kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba sa svog službenog e-maila, u namjeri da omogući i olakša preinaku navedenih PCR testova, nalaze dostavila na službeni e-mail kojeg koristi osumnjičena 42-godišnjakinja, također zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba. Osumnjičena 42-godišnjakinja je preinačila dostavljene joj PCR testove s ciljem da se takve uporabi kao prave i tako preinačene nalaze dostavila putem svoje službene e-mail adrese na službenu e-mail adresu osumnjičene 36-godišnjakinje.

Tada je ona krivotvorene nalaze dostavila na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama na širem zagrebačkom području gdje bi ih preuzeo osumnjičeni 56-godišnjak te ih proslijedio 49-godišnjaku i 35-godišnjakinji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike