Sever: Vlast očekuje da ćemo nedvojbeno stati iza njihovih mjera, što ne možemo, a naši članovi su poprilično podvojeni

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever gostovao je u N1 Studiju uživo te je govorio o proširenoj upotrebi covid-potvrda koji će biti obvezne od 15. studenog u državne i javne službe.

“Vlada i vlast očekuju jedno, naši članovi očekuju miješano. Vlast očekuje da ćemo nedvojbeno stati iza njihovih mjera, što ne možemo, a naši članovi su poprilično podvojeni – jedan dio su pobornici cijepljenja i cjepiva, drugi su protivnici ili samo ustrašeni pa se ne žele cijepiti”, rekao je Sever.

“Ako netko dobije otkaz jer se nije želio cijepiti i testirati, nema covid-potvrdu, u tom trenutku možemo reagirati sa zaštitom na koju ima pravo ako je član”, dodao je.

Navodi da još uvijek nije dostupna odluka koja bi definirala kako će se to sve provoditi.

“Ovako ishitreno, na brzinu se te neke mjere ne mogu ni provesti. Primjerice, prošli petak je najavljeno da će se proširiti upotreba covid-potvrda. To je najavljeno za od ponedjeljka. Danas je srijeda. Još uvijek ne postoji odluka Stožera temeljem koje bi se to provodilo. Poslodavci to još uvijek nemaju. Sama odluka Stožera sadrži puno toga, ali ne i ovaj detalj”, istaknuo je Sever.

Kakav je stav Nezavisnih sindikata? “Naš stav nije ni za ni protiv jer nemamo razrađen stav u središnjici. Ne vjerujem da ćemo moći postići dogovor o tome podržavamo li ili ne nego ćemo se morati više okrenuti na očuvanje prava radnika.”, piše N1.

Sindikat pravosudne policije Hrvatske zbog obaveznih COVID potvrda od Ministarstva traže odgodu njihove primjene

Share This Article