4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Oglasio se i admiral Hranj: Odgovorio sam na sva postavljena mi pitanja!

Oglasio se i admiral Hranj: Odgovorio sam na sva postavljena mi pitanja!

Zbog jučerašnje sjednica Vijeća za obranu nakon koje je predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao da načelnik Glavnog stožera OSRH-a admiral Robert Hranj nije odgovarao na neka pitanja jer mu to nije dozvolio predsjednik Zoran Milanović, oglasio se i sam admiral Hranj.

Hranj je poslao dopis predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade i ministru obrane, a priopćenje je stiglo iz Ureda predsjednika.

Prenosi ga se u cijelosti:

“Nakon Andreja Plenkovića, koji je to jučer učinio podmuklo, danas je njegova višenamjenska ulizica Gordan Jandroković besramno slagao kako je Predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera OSRH admiralu Robertu Hranju da govori na sjednici Vijeća za obranu. Nije novo da lažu, ali sada svojim lažima u neugodnu situaciju dovode načelnika Glavnog stožera OSRH i perfidno ga pokušavaju uvući u raspravu u kojoj on, kao časni i profesionalni vojnik, ne želi sudjelovati.

Kako bi zaštitio svoj dignitet, načelnik Glavnog stožera poslao je dopis Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade RH i ministru obrane u kojemu sam najbolje opisuje svoje sudjelovanje na sjednici Vijeća za obranu. A kako bi javnost dobila točnu informaciju, dopis načelnika Glavnog stožera OSRH prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno.

Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

VIDEO Plenkovića iznenadilo uhićenje Žalac; Neka Hranj kaže sam što je bilo; Gorivo još mjesec po istoj cijeni, Raspudić je Milanovićev glasnogovornik

Najnovije

Još iz rubrike