5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uskok podignuo optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovca zbog urgiranja da se na Brijunima...

Uskok podignuo optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovca zbog urgiranja da se na Brijunima zaposli dvoje ljudi

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. (9. 11. 2021.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao.

Iako ne navode u Uskoku imena, radi se o bivšem šefu istarskog HDZ-a Jurice Šiljega protiv kojeg je ranije otvorena istraga nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu.

Sumnja se da je da je tijekom siječnja i veljače 2018. kod ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Brijuni urgirao ne bi li zaposlio dvoje ljudi neovisno zadovoljavaju li uvjete i rezultate natječaja. Tada je na čelu Brijuna bio Marno Milotić koji je, stajalo je u rješenju istrage, to odbio.

Za trgovinu utjecajem Kazneni zakon propisuje sankciju do pet godina zatvora.

Ranije je Šiljeg za Glas Istre izjavio: “Ma kakav utjecaj sam ja imao, nikakav utjecaj nad nikim! Koga sam ja zaposlio? Veze nemam s tim”. Dodao je i da je Marna Milotića vidio dva puta u životu, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike