23.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Posudio novac, a povrat jamčio tuđim stanom

Posudio novac, a povrat jamčio tuđim stanom

Upoznala sam ga 2016. kao predstavnika jedne agencije koja se bavila prodajom nekretnina. Ta je agencija te godine prodala moj stan, no novac od prodaje svog stana nikad nisam vidjela. On me kasnije vodio da mi pokaže neki drugi stan, koji bi trebao biti kompenzacija za moj. Stan mi se svidio, no nakon toga on mi se više nije javljao niti je stan prenesen na moje ime – pojadala se Gordana V. istražiteljima.

Njezina muka sada je pretočena u više optužnica u kojima je glavni “junak” Dragan Krmpotić (67), diplomirani pravnik zaposlen u jednoj agenciji za nekretnine. On je, inače, već što osuđivan što optuživan za prijevare, a zadnja optužnica protiv njega podignuta je ljetos.

Zajedno s Davorinom Kraljem (52) optužen je za pokušaj prijevare, a Kralja se tereti i za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Sukus priče je da je Krmpotić od Kralja posudio 40.000 eura, jer je morao platiti odštetu jednom od oštećenika u ranijem sudskom postupku, u kojem je uvjetno osuđen. No Kralj se htio osigurati pa ga je tražio da mu umjesto 40.000 eura vrati 67.000 eura, objašnjavajući to kamatama, kao i da mu kao jamstvo pologa da upis na neku nekretninu. A nekretnina kojom je Krmpotić jamčio povrat zajma Kralju bila je nekretnina Gordane V.

Prema optužnici, Krmpotić je na prijevaru naveo Gordanu V. da mu potpiše papire iz kojih je proizlazilo da je ona, a ne Krmpotić, od Kralja posudila 67.000 eura te da je povrat tog novca jamčila svojim stanom. Kada je Krmpotić završio u zatvoru, Kralj joj je dolazio na vrata, tražio je povrat duga, vodio je javnom bilježniku te tražio da potpiše neke papire. Na koncu Kralj je lažno policiji prijavio Krmpotića, a cijela priča oko oduzimanja stana Gordani V. nije uspjela jer je ona Krmpotića prijavila zbog prijave.

Riječ je o odvojenom postupku koji se protiv njega vodi. Inače, tijekom istrage utvrđeno je da je ona vjerovala Krmpotiću, koji je koristio njezinu naivnost i dobru volju, pa je ona potpisivala razne dokumente za njega. Osim toga, nagovorio ju je da za njega podigne kredit od 743.000 kuna.

On i njegova suradnica s Gordanom V. zaključili su predugovor o kupnji dva stana u zgradi u izgradnji na Trešnjevci, da bi na koncu ispalo da zgrada nikada nije sagrađena!? Na koncu, Krmpotić je optužen da je svoju obvezu prema Kralju prebacio na Gordanu V. Kralj se u istrazi branio šutnjom, dok je Krmpotić priznao da je od Kralja posudio 40.000 eura. Što se tiče Gordane V., objasnio je da je ona ranije potpisala predugovor za kupnju stana.

– Kazao sam joj da mi taj stan treba kao formalna garancija za povrat novca Kralju te da joj on na temelju toga neće moći uzeti stan. Stoga je ona potpisala papire koje sam joj dao kod javnog bilježnika – branio se Krmpotić. Inače, na temelju toga što je ona potpisala na Krmpotićev nagovor Kralj je upisao uknjižbu založenog prava na njezin stan, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike