4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mediji pišu o djevojci koju je obitelj htjela udati na silu. Policija:...

Mediji pišu o djevojci koju je obitelj htjela udati na silu. Policija: Rekla je da se u busu nalazi protiv svoje volje

U nedjelju, u večernjim satima, na potezu od Zadra do Makarske odvijala se prava drama nakon što je policija Policijske uprave Zadarske i PU Splitsko-dalmatinske dobila informaciju kako se u jednom autobusu nalazi djevojka u pratnji člana obitelji. Prema dojavi, djevojka je na silu odvedena na put prema Sjevernoj Makedoniji gdje je njezina obitelj navodno dogovorila brak, donosi portal Mega media.

Negdje oko 20 sati autobus se približavao Makarskoj kada nesretna djevojka i sama uspijela mobitelom upozoriti policiju na protupravno oduzimanje slobode. Policijski službenici PP Makarska zadržali su autobus na kolodvoru te u službenim prostorijama obavili razgovor. Nakon nekog vremena, policija odlučuje podignuti prekršajnu prijavu, a djevojka, ovaj put bez pratnje, odlazi na tajnu lokaciju.

Upit o ovom slučaju RTL je poslao PU splitsko-dalmatinskoj, a njihov odgovor prenosi se u cijelosti:

“U nedjelju, 07. studenog 2021.godine, oko 19:50 sati zatraženo je postupanje policije vezano uz jednu osobu koja se nalazila autobusu koji je prolazio preko postajnog područja PP Makarske, uz navode da se ona u autobusu nalazi protiv svoje volje.

Policijski službenici su zaustavili autobus, u njemu pronašli žensku osobu koja napustila autobus i pozvana je na razgovor u službene prostorije na okolnosti zaprimljene dojave. Utvrđeno je da se radi o punoljetnoj ženskoj osobi koja nije bila ozlijeđena.

U policijskoj postaji osoba je podnijela kaznenu prijavu vezano uz kazneno djelo Nasilje u obitelji, a koja prijava je proslijeđena PU zadarskoj kao nadležnoj upravi za postupanje u ovom postupku. Prilikom obavljanja razgovora osoba nije nikoga teretila za otmicu niti protupravno oduzimanje njene slobode,” piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike