-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Denis Latin godinama se bori s kroničnom bolesti: Ne mogu shvatiti kukavičluk...

Denis Latin godinama se bori s kroničnom bolesti: Ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih građana

Urednik na HRT-u i tvorac nekada popularne Latinice, Denis Latin već desetljećima živi s Chronovom bolesti. Kronična je to upalna bolest crijeva za koju još nema lijeka, a Latin je danas opisao kako se već godinama pridržava niz mjera zbog ove bolesti i zato mu nije jasno zašto pojedinci tako teško prihvaćaju mjere koje su trenutno na snazi zbog pandemije koronavirusa.

– Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih.

Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari. Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis – napisao je, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike