5.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Burno u Beogradu zbog murala Ratka Mladića, policija zaustavila prosvjednike

Burno u Beogradu zbog murala Ratka Mladića, policija zaustavila prosvjednike

Nakon što su se okupili ispred Doma sindikata, aktivisti, građani, predstavnici nevladinih organizacija, ali i opozicijskih političkih stranaka, koji su došli podržati aktivistkinju i nekadašnju zastupnicu u Narodnoj skupštini Aidu Ćorović, krenuli su u prosvjednu šetnju prema muralu Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe ulice i Alekse Nenadovića u Beogradu, ali ih je blokirao kordon policije, javlja reporterka N1 Beograd. Pojavila se i jedna desničarska grupa, javlja reporter N1 koji dodaje da oni skandiraju “Ratko Mladić”.

Aktivisti su se kretali bez blokade prometa, pločnikom. Krenuli su kada su im se priključile ranije danas privedene aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović. One su puštene iz policijske postaje Vračar nešto prije 19h.

Aktivistkinja Aida Ćorović koja je ranije danas privedena jer je jajima gađala mural Ratku Mladiću za Dnevnik N1 je rekla: „Ova bruka večeras je lice režima Aleksandra Vučića i grijeh na njegovu dušu. Mogao se vidjeti strah tih policajca, mi smo taoci jednog nenormalnog bolesnog režima“. Ćorović je navela da joj se policajci uopće nisu predstavili, već su je samo počeli vući i da je mislila da se radi o navijačima koji će je odvući negdje i pretući.

Aktivisti su na papiru ispisali „mural mora pasti“.

Reporterka N1 prethodno je javila da na skupu ima i pripadnika policije u civilu, da je vidjela jedan policijski kombi kod Doma sindikata, ali i, uz građane i aktiviste, i opozicijske političare, predstavnike Skupštine slobodne Srbije, Demokratske stranke, Nove stranke…, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike