6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Prosvjedi protiv COVID potvrda i u Šibeniku i Splitu

VIDEO Prosvjedi protiv COVID potvrda i u Šibeniku i Splitu

U Šibeniku ispred Krešimirovog doma u ponedjeljak se okupilo stotinjak građana koji jasno žele reći ‘ne’ širem uvođenju covid potvrda, koje će od 15. studenoga biti obavezne u svim javnim i državnim službama.

Prosvjedi protiv covid potvrda danas su održani i na Markovu trgu, ali i prošle nedjelje u Splitu i Zadru, podsjeća Šibenik.in.

Okupljeni, njih stotinjak, koji su se večeras našli ispred Krešimirovog doma u Šibeniku upalili su lampione i poručili ‘ne’ covid potvrdama i cijepljenju, javlja Šibenik.in.

Spomenimo, Vili Beroš ranije je potvrdio da su svi suglasni da su reforme potrebne. “Partneri su pozdravili uvođenje covid potvrda”, rekao je.

Potvrdio je da će se 15. studenog procijeniti stanje i razmotriti odluka o primjeni covid potvrda i mogućem proširenju na kafiće, teretane, restorane… Istaknuo je da, ako se i donese odluka o covid potvrdama u ugostiteljskim objektima, uvođenje neće biti od tog datuma.

I u Splitu prosvjed

Na Peristilu je u ponedjeljak navečer s početkom u 21 sat održano okupljanje građana koji se protive uvođenju covid potvrda u javne ustanove i dodanih mjera zbog aktualne epidemiološke situacije, piše Dalmacija danas.

Redali su se govori, a od poznatijih imena na skupu su bili bivši gradski vijećnik Martin Mladen Pauk i županijski vijećnik Marko Žaja.

Luminima su ispisali veliko “NE“.

Jedna od sudionica okupljanja pojasnila nam je zašto su se okupili na Peristilu.

– Ovo je druga večer zaredom da smo se okupili i tako će biti svaku sljedeću večer na drugoj lokaciji da poručimo vladajućima i svim moćnicima koji nam žele oduzeti ljudska prava. Poručujemo im da ne pristajemo na ove mjere koje su mjere segregacije.

Uskoro nećemo moći voditi djecu liječniku ako ne pristanemo na ove mjere. Je li to u nekom slučaju znači da se drže onoga da je svaki život bitan? Želimo zadržati pravo izbora koje je temeljno ljudsko pravo i ne želimo da nas se ikakvim ucjenama na to prisiljava. Ne pristajemo! – kazala je Splićanka za Dalmaciju Danas.

“Na rubu incidenta”

Oko 22 sata fotoreporter Dalmacije danas imao je neugodno iskustvo s dijelom okupljenih. Naime, pred kraj okupljanja došao je snimiti događaj, no tada ga je okružila grupa ljudi i počela galamiti na njega.

Uslijedile su uvrede na račun medija, a cijela situacija bila je rubu incidenta i izrazito neugodna za fotoreportera.

Nakon što im je rekao da je njemu svejedno koga će slikati i da samo obavlja svoj zadatak, udaljili su se od fotografa, nakon čega je on mogao početi obavljati svoj radni zadatak.

Na Markovom trgu prosvjed protiv covid-potvrda, stigla i policija

Najnovije

Još iz rubrike