5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković odgovorio Milanoviću: Još jedno dosadno i krajnje nebitno priopćenje

Plenković odgovorio Milanoviću: Još jedno dosadno i krajnje nebitno priopćenje

U ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković nakon sjednice je dao izjavu.

“Donijeli smo zajedničku odluku nakon što smo konzultirali naše pravne zastupnike, odvjetnike, tražili stručno mišljejne bivše predsjednice Ustavnog suda, da HDZ neće koristiti mogućnost da ide pred Ustavni sud. rocijenili smo da to nije potrebno i s te strane je ta priča za nas stavljena ad acta”, rekao je Plenković o presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media.

Plenković je najavio da će se sutra održati Vijeće za nacionalnu sigurnost i Vijeće za nacionalnu obranu

“Čvrsti stav Vlade i HDZ-a je da je vojska izrazito važna za nas. Očekujemo kvalitetnu raspravu”, rekao je.

Za očitovanje predsjednika Milanovića rekao je da je to “još jedno dosadno priopćenje kao i uvijek”.

“Ja sam najavio u četvrtak na Vladi da ćemo imati ovaj sastanak. Htio sam da se zajednički pripremimo za njega”, rekao je Plenković.

“Krajnje nebitno priopćenje. Kakva politizacija? Jandroković je tamo bio u svojstvu predsjednika Sabora. Ne vidim tu nikakav problem. Hoće li Milanović imat 2, 3 ili 150 sastanaka sa zapovjednicima, ja tu ništa ne mogu”, rekao je Plenković te dodao: “Meni taj sastanak članovima vojnog vrha s članovima vlade djeluje normalno. Tu su bila dva bivša ministra obrane, Božinović i Krstičević, tu je bio i Tomo Medved. Sve te nekakve izvedenice što se nekom čini, ja bih poludio dosad da se osvrćem na to”.

Komentirajući epidemiološku situaciju, Plenković je još jednom pozvao sve na cijepljenje. Komentirao je i one koji se opiru mjerama.

“Otpor? Gledajte, čitam kao i vi ovo što neki zastupnici zazivaju… Ako je netko imao senzibiliteta za ono što hrvatski narod može i treba prihvatiti, imali smo mi. Mi smo sada u situaciji kao i druge zemlje, u jeku četvrtog vala. Ja sam bio s ministrom Berošem u Dubravi, svi oni koji pretendiraju da je to karijes ili gripa, neka samo 15 sekundi pogledaju pacijente na respiratoru, na intenzivnoj, oni se doslovno bore za svaki udah”, rekao je.

“To je bolest koja će uskoro uzeti 10.000 života u Hrvatskoj, da su oni toga svjesni, ne bi tako govorili, možda bi promislili i dali svoj doprinos zajedničkoj borbi protiv covida. To su loši, ignorantski stavovi. Kod ogromnog broja naših sugrađana to ne prolazi. Ja sam uvjeren da većina ljudi shvaća o čemu se radi. Vidjeli ste da se ponovo dinamiziralo cijepljenje. Mi smo od lipnja išli puževim korakom, sad se to malo ubrzava. Nema druge nego se cijepiti”, kazao je Plenković, piše N1.

Ured predsjednika: Plenković danas otišao najdalje u politizaciji vojske

Najnovije

Još iz rubrike