8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Otvoreno pismo umirovljenog brigadira: Milanović zapravo sije razdor među ionako previše opterećen...

Otvoreno pismo umirovljenog brigadira: Milanović zapravo sije razdor među ionako previše opterećen hrvatski narod

Posljednjih smo nekoliko dana svjedoci obijesnog tumačenja ustava i zakona popraćenog neprimjerenim medijskim istupima predsjednika RH, te vrijeđanju ministra obrane dr. Marija Banožića i Hrvatske vojske. Predsjednik se predstavlja velikim zagovornikom hrvatskih branitelja i zašitnikom časnika hrvatske vojske, a zapravo sije razdor među ionako previše opterećen hrvatski narod, a posebno u ovo vrijeme kada pozornost javnosti treba biti na žrtvi koju su branitelji dali za Domovinu, piše u otvorenom pismu umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Ante Gilja.

“Lužac, predgrađe Vukovara obilježava tridesetu godišnjicu pada. U jednom trenutku na TV-u žena plače jer je upravo saznala kako joj je sestra prije smrti poslala poruku da će se boriti do zadnjeg dana, nakon čega su je strijeljali u petom mjesecu trudnoće, a slijedeća scena predsjednik te iste Republike Hrvatske za koju se borila, iz centra Vukovara daje izjavu koja veze nema s njenom žrtvom, nego s banalnim sukobima koje potiče kako bi napravio razdor i posijao nemir.

Predsjednik ministra obrane naziva „opuškom“, „političkim beskućnikom“ i što je najgore „lokalnim stranačkim gauleiterom“ uspoređujući ga s najvišim pokrajinskim nacističkim opunomoćenikom, izravno odgovornim Hitleru. Taj je ministar obrane kojega predsjednik naziva pogrdnim imenima, kao dijete prošao rat u Vinkovcima, gradu koji se u najtežim trenucima hrvatske povijesti nazivao „Vratima Hrvatske“. Ti su Vinkovci i njegova okolica zaslužni što danas imamo državu kojoj je taj predsjednik na čelu. Apeliram na hrvatski narod da ne budemo kao Radićeve guske u magli koje zatvaraju oči pred izrugivanjem našim svetinjama, našoj žrtvi i temeljnim ustavnim vrijednostima.

Zašto se nekadašnji ministar obrane Ante Kotromanović mogao pozvati na odredbu zakona koja kaže da vojskom u miru upravlja Vlada, odnosno njezin ministar obrane, a današnjem ministru obrane dr. Mariju Banožiću, predsjednik Milanović ne priznaje te iste ovlasti? Je li riječ o istom zakonu?

Kako na to reagiraju oni koji politički žive od toga što se zaklinju u Hrvatsku? Dok drugi sudionici odlaze na misu Milanović s gradonačelnikom Penavom ide na kavu. A poslije kave kreću salve uvreda i napada prema ministru obrane. To je politika s kojom se solidarizira lider Domovinskog pokreta, koji vodi stranku čiji se politički potezi na zanimljiv način preklapaju s interesima Zorana Milanovića.

Jedan sam od utemeljitelja HDZ-a, najbliži suradnik i prvi osobni pratitelj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i pokojnog ministra obrane Gojka Šuška. Sudionik sam u stvaranju Prvog hrvatskog redarstvenika i prvih postrojbi Hrvatske vojske i Policije, kako na području bivše općine Vinkovci odakle je i naš ministar obrane dr. Mario Banožić, tako i na području cijele RH. Imao sam priliku iz prve ruke vidjeti i učiti kako se voli, poštuje i stvara Hrvatska država, vojska i policija i to u najtežem trenutku hrvatske povijesti. Zbog toga više ne želim šutjeti i trpjeti uvrede koje se nanose hrvatskoj državi a posebno njenoj vojsci”, piše u otvorenom pismu brigadir Hrvatske vojske Ante Gilja, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Vukovarsko-srijemske županije i Nacionalni potpredsjednnik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“.

Najnovije

Još iz rubrike