5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Oporba predvođena HDZ-om protiv ukidanja mjere roditelj-odgojitelj

Oporba predvođena HDZ-om protiv ukidanja mjere roditelj-odgojitelj

Nakon što je Grad Zagreb na javno savjetovanje poslao prijedlog za trajnim ukidanjem mjere roditelj-odgojitelj, navodeći kao razlog visoke troškove te mali ili dvojbeni demografski učinak, gradska oporba predvođena HDZ-om žestoko se tome usprotivila. Traži da se takav prijedlog povuče s dnevnog reda nadolazeće gradske skupštine i ponovno revidira.

– Žalosno je kako prva ušteda u Gradu Zagrebu jest ukidanje jedne demografske mjere koja je sada najpotrebnija i koja je dobila pohvale od strane onih koji se bave demografskim mjera, a to su demografi, ne politolozi, poručio je Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba (HDZ).

– Gradonačelnik Tomašević je obećao da će svaku kunu koju uštedi na mjeri roditelj-odgojitelj usmjeriti na druge mjere koje se tiču obrazovanja, koje se tiču pronatalitetnih politika. Čini se da radi upravo suprotno. Naša pretpostavka je da se na taj način planiraju krpati crne rupe u Zagrebačkom holdingu, u ZET-u, ustvrdio je Lovro Marković, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba (Most), piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike