5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ministar Ćorić pozitivan na koronavirus

Ministar Ćorić pozitivan na koronavirus

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić pozitivan je na koronavirus.

“S obzirom na to da je razvio blaže simptome bolesti covid-19, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić testirao se na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim”, navodi se u priopćenju.

Ministar Ćorić osjeća se dobro te će ostati u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće, slijedeći upute liječnika i epidemiologa.

Ministar se testirao i uoči planiranog puta na klimatski summit COP26 u Glasgowu, gdje će umjesto njega, ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja biti Dunja Mazzocco Drvar.

“Podsjećamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti covid-19. Cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti”, navodi se u priopćenju.

Članovi Vlade i ostali vladini dužnosnici koji su se cijepili protiv covida-19, uzimajući u obzir protek vremena od 6 i više mjeseci od primanja druge doze, pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, slijedom preporuka HZJZ, kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo, piše N1.

Ministar Zdravko Marić zaražen koronavirusom

Ministar Aladrović ima koronu

Najnovije

Još iz rubrike