4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kratak predah od tmurnih prilika očekuje Slavoniju i Dalmaciju. U Središnjoj Hrvatsku...

Kratak predah od tmurnih prilika očekuje Slavoniju i Dalmaciju. U Središnjoj Hrvatsku ostaje svježe, a tek će navečer kišovito

Oblačna linija i frontalni poremećaji i dalje djeluju na vrijeme u našim krajevima, ali su krajem tjedna malo oslabili i premjestili se sjevernije pa će kratak predah od tmurnih prilika imati Slavonija i Dalmacija.

NEDJELJA

Ujutro i prijepodne većinom oblačno na zapadu Hrvatske, povremeno uz još malo kiše, a mjestimice će u unutrašnjosti biti i magle, osobito u Posavini i Podunavlju. U Dalmaciji zato napokon barem djelomično razvedravanje. Vjetar uglavnom slab, a slabjeti će i bura duž Jadrana, pojačana samo pod Velebitom, dok će na krajnjem jugu zapuhati jugo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje uz dosta oblaka, tek rijetko moguća sunčana razdoblja. Ostaje mirno, svježe, a tek navečer valja računati na mjestimičnu kišu.

Na istoku nakon izdizanja magle, djelomice sunčano te uglavnom suho. Izostati će značajniji vjetar, ali ostaje svježe uz 11-12 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, tek prolazno uz nešto više oblaka, ali posvuda suho. Uz slabo do umjereno jugo bit će i malo toplije nego jučer. Bit će uglavnom oko 20 °C, ali će navečer južina pojačati i biti neugodnija.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno, ponegdje i dalje potpuno oblačno, ali tijekom poslijepodneva vrlo rijetko uz koju kap kiše. Kiša se naime, uglavnom očekuje u večernjim satima, osobito u noći na ponedjeljak. Bura će potpuno oslabjeti pa će posvuda biti i osjetno ugodnije nego jučer.

NOVI TJEDAN NA KOPNU

U ponedjeljak nam slijedi novo jače naoblačenje s povremenom kišom, a u noći na utorak uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar može u najvišem gorju biti i susnježice. No, već u utorak slijedi prestanak oborina sa zapada, raskidanje naoblake, a uslijediti će stabilniji jesenski dani. No, jutra će biti primjereno prohladna i maglovita.

NOVI TJEDAN NA KOPNU

Na Jadranu novi tjedan donosi novo pogoršanje, ali stare nevolje. Opet se očekuju nevere i lokalno obilne oborine, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti tijekom ponedjeljka, a na krajnjem jugu moguće i tijekom utorka. Zapuhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, a samo će na jugu u početku još puhati umjereno jugo. Od srijede smirivanje i postupno razvedravanje uz sve više sunčanog vremena. Temperatura bez veće promjene, tek u srijedu svježije jutro, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike