4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Istarska policija ima pune ruke posla zbog migranata i krijumčara, jedan pokušao...

Istarska policija ima pune ruke posla zbog migranata i krijumčara, jedan pokušao pregaziti policajca

Puno posla oko istraga imaju i granični policajci u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. S Lorisom Kozlevcem, načelnikom sektora za granicu PU istarske razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Dvije visoko rizične i zahtjevne operacije posljednjih dana dogodile su se na tom terenu – potraga za 14-godišnjom djevojčicom, ali i filmska potjera za istarskim krijumčarima migranata.

Policajci granične policije u Bujama su zaustavili tri sumnjiva vozila radi kontrole. No, nije sve prošlo glatko…

“Vozač vozila je krenuo prema policijskom službeniku u namjeri da ga pregazi, službenik je skočio u stranu te je vozač krenuo u rikverc. Policajac je upotrijebio vatreno oružje da zaštiti svoj život”, objasnio je Kozlevac.

Uhvaćena su tri krijumčara.. “Dva počinitelja koja su privedena su bili angažirani od strane ranjene osobe koja se nalazi u pulskoj bolnici”, dodao je.

Migranti koji su uhvaćeni htjeli su preko Hrvatske prijeći u schengensko područje. “Njihovo je odredište sigurno bilo izvan Republike Hrvatske”, rekao je.

Ovogodišnje statistike pokazuju da je evidentirano 35 krijumčara migrantima. Suradnja sa slovenskim i talijanskim kolegama je jako dobra, ističe. Ali, ni građani nisu ništa lošiji. “Koristim priliku da zahvalim svim građanima budući da od njih dobivamo svakodnevna saznanja o kretanju migranata”, naveo je Kozlevac, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike