4.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku: Super! Ja sam kriv za...

Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku: Super! Ja sam kriv za to, Robin Hood koji se bori za svoj narod

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tema je i u SAD-u. Nekolicina kongresmena upozorila je američkog predsjednika Joe Bidena na neslobodu medija u Srbiji.

Kakve god poteze vukao, Vučića je u gotovo svim srpskim medijima nemoguće kritizirati – pa je zbog toga tema i u Americi. Dio demokratskih zastupnika Bidenu je poslao pismo upozorenja na ključne alate Vučićeve politike – korupciju i napade na slobodu medija.

Za analitičare je to jasan znak kako SAD ima plan za rješavanje problema Zapadnog Balkana, a Vučić – on po svom – iste sekunde upregnuo je već spomenuti propagandni medijski stroj koji financijski hrani pa njime i upravlja.

Dok mu iz Amerike stižu kritike, Vučić, očekivano pred kamerama, prima treću dozu cjepiva. Nažalost po građane Srbije, izvješća pokazuju kako je predsjednik Vučić produbio korupciju u Srbiji, koristeći se i krizom COVID-a 19 kao izgovorom da bi prikrio vladino trošenje i nabavljanje zaštitne opreme i respiratora.

“Svatko ima pravo ocijenjivati tuđu demokraciju na način koji hoće. Njima je dokaz za korupciju to što sam se trudio nabaviti respiratore, umjetna pluća i lijekove za naš narod”, kaže Vučić.

Sedam demokratskih kongresmena upozorava Bidena na vrlo nisku razinu slobode medija u Srbiji. Kako su primijetili Reporteri bez granica: ”Srbija je zemlja u kojoj su novinari podvrgnuti gotovo svakodnevnim napadima koji sve više dolaze od vladajuće elite i provladinih medija. Također je jasno kako provladine medijske kuće prosperiraju i s vladom su u obostrano korisnom odnosu…”

A Biden, inače, u Srbiju, ali i ostatak teritorija koji nazivaju Zapadnim Balkanom uskoro šalje ekipu iskusnih diplomata.

“Da riješe problem prostora i da izvrše pritisak na Beograd. Da se klone Rusa i da uđu u NATO”, kaže Slobodan Stupar, politički analitičar. A Vučić na sve pronalazi odgovor u riznici fraza…

“Super, ja sam kriv za to. To nije dokaz nikakve korupcije već moje borbe! Pa makar bio i Robin Hood iz jednog malog naroda koji se borio za svoj narod i svoje ljude”, kaže Vučić na optužbe, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike