1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ubojstvo sestara potreslo London: Ubojica je osuđen, a policajci priznali da su...

Ubojstvo sestara potreslo London: Ubojica je osuđen, a policajci priznali da su podijelili fotografije žrtava

Dvojica britanskih policajaca priznala su krivnju za snimanje i dijeljenje fotografija tijela dviju ubijenih sestara na mjestu zločina koje im je dodijeljeno da štite.

Deniz Jaffer (47) i Jamie Lewis (33), na sudskom su saslušanju priznali da su fotografirali i podijelili fotografije Bibaae Henry (46) i Nicole Smallman (27), prenosi CNN.

Policajci su po službenoj dužnosti čuvali mjesto zločina. Žrtve su pronađene u parku u Wemblyu, na sjeverozapadu Londona. Kompromitirali mjesto zločina kako bi fotografirali žrtve te ih podijelili na WhatsApp-u. Jaffer je podijelio četiri fotografije, a Lewis dvije.

Na jednoj fotografiji, koja je poslana njihovoj kolegici vidi se Lewisovo lice. Priznali su da su počinili nedolično ponašanje na službenoj dužnosti u razdoblju između 7. lipnja i 23. lipnja 2020. Obojica su uhićeni 22. lipnja prošle godine i suspendirani s dužnosti.

Pušteni su uz uvjetnu jamčevinu jer je sudac Mark Lucraft QC odgodio izricanje presude do prosinca. “Ove stvari su izuzetno ozbiljne i ne biste trebali biti u iluziji kada se vratite na izricanje presude jer je vrlo vjerojatno da ćete dobiti zatvorske kazne”, rekao je Lucraft.

I Jaffer i Lewis napustili su saslušanje bez razgovora s novinarima.

Prošlog tjedna, Danyal Hussein (19), osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva sestara Henry i Smallman. Izbo je sestre koje osobno nije poznavao.

“Na njegovom suđenju porota je čula da je Hussein sklopio sporazum s “demonom” da žrtvuje žene u zamjenu za dobitak na lutriji. Napravio je rukom pisani plan, potpisan vlastitom krvlju, u kojem se obvezao da će ubijati šest žena svakih šest mjeseci, zauzvrat tražeći novčanu nagradu”, navodi se u priopćenju Metropolitanske policije, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike