4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija tragala za djevojčicom tri dana, u potrazi je sudjelovao i HGSS

Policija tragala za djevojčicom tri dana, u potrazi je sudjelovao i HGSS

Delnički policajci zajedno s HGSS-om tri su dana tragali za 14-godišnjakinjom iz Iraka. Srećom, potraga je uspješno okončana.

Muškarac (40) i djevojčica (14) iz Iraka u utorak su pokušali prijeći u Sloveniju preko šume na području Brod Moravica. Djevojčica se u noći u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području.

U petak oko 15 sati uspješno su je pronašli policijski službenici Policijske postaje Delnice. “Prilikom pronalaska djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda”, izvijestili su iz policije.

Djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa koji su osigurali odjeću i obuću za djevojčicu, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike