-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Muškarac (68) na Facebooku zatražio kredit pa ga opelješili za 12.000 kuna,...

Muškarac (68) na Facebooku zatražio kredit pa ga opelješili za 12.000 kuna, policija upozorava na prijevare

Sve je više prijevara putem interneta, a najčešće na to “padaju” stariji ljudi. Policija poziva sve da ne reagiraju na oglase u kojima se nude brzi krediti, pozajmice i slično. Posljednji slučaj prijevare zabilježen je u Slavoniji – 68-godišnjak je zatražio kredit od 20.000, a usput izgubio 12.000 kuna.

PU brodsko-posavska u petak je zaprimila prijavu o prijevari putem interneta. Naime, 68-godišnjak je u listopadu putem Facebooka kontaktirao banku koja je nudila rješavanje brzih kredita.

Muškarac je na mail adresu dobio poruku da uplati dva puta po 6000 kuna te će mu tada biti isplaćen kredit od 20.000 kuna koji je zatražio. Oštećeni je uplatio 12.000 kuna te mu nikada nije isplaćen traženi kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos od 12.000 kuna.

“Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela”, izvijestili su.

Ako baš morate tražiti novac po Facebooku, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji, piše Dnevnik.hr

Internet i Facebook puni su oglasa “Brzi krediti”, “Krediti-pozajmice”, “Kredit na karticu – isplata odmah” i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude!

Najnovije

Još iz rubrike