4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lauc o pandemijskom marketingu: Zahvaljujući univerzalnoj primjeni covid potvrda Slovenija doživljava jedan...

Lauc o pandemijskom marketingu: Zahvaljujući univerzalnoj primjeni covid potvrda Slovenija doživljava jedan najbržih porasta broja zaraženih na svijetu

Znanstvenik Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

“Ne mogu se složiti s naslovom ovog članka. Učinak covid potvrda na sirenje zaraze nije skroman. U velikoj mjeri upravo zahvaljujući univerzalnoj primjeni covid potvrda Slovenija doživljava jedan najbržih porasta broja zaraženih na svijetu.

Danas je vrlo jasno da se i cijepljeni vrlo često mogu zaraziti i da mogu zaraziti druge. Šest mjeseci nakon cijepljenja razlika je gotovo zanemariva. Nametanje potvrda koje cijepljenima daju bilo kakva dodatna prava u odnosu na ne-cijepljene su globalna podvala pandemijskog marketinga. One ne da ne usporavaju, već značajno ubrzavaju širenje epidemije. Srećom, za 10 dana kada bi te potvrde trebale stupiti na snagu u Hrvatskoj će broj zaraženih već biti u padu, pa će se onda možda probuditi i usnuli razum i ta odluka niti ne stupi na snagu.

S druge strane, cijepljenje rizičnih skupina je najbolji način za smanjivanje broja teško bolesnih i svi stariji i rizični koji se do sada već nisu cijepili su jako pogriješili. Širenje straha od cjepiva je doslovno zločin, a i u tome je prednjačio marketing konkurencije koji je proljetos blatio cjepivo Astrazenece koje se za razliku od ostalih cjepiva prodaje po cijeni stvarnog troška, što je jedini etični pristup u situaciji globalne pandemije. Vijest koja se širi na društvenim mrežama o hapšenju direktora Pfizera je lažna vijest, no nadam se da nadležne službe ozbiljno preispituju sve što se događalo u posljednjih godinu dana jer sad već i ugledni British Medical Journal (BMJ) upozorava na moguće propuste i/ili kriminalne radnje”, napisao je Lauc.

Najnovije

Još iz rubrike