4.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Tvrdio da je Zemlja ravna i korona ne postoji: Pronađen mrtav nakon...

Tvrdio da je Zemlja ravna i korona ne postoji: Pronađen mrtav nakon što se na društvenoj mreži požalio da ima temperaturu i kašlje

Mak Parhar u Kanadi je bio poznat po svojim stavovima prema kojima korona ne postoji, ali po čvrstom uvjerenju da je zemlja ravna. U posljednjem videu koji je lajvao na društvenim mrežama požalio se na umor, groznicu i kašalj, no i dalje je tvrdio kako nije korona jer “COVID ne postoji”.

Kanađanin Mak Parhar smatrao je da korona ne postoji i bio je čvrsto uvjeren da je Zemlja ravna. Pronađen je mrtav nekoliko dana nakon što je na Twitchu uživo lajvao i rekao da je bolestan.

Parhar, inače iz New Westminstera u Britanskoj Kolumbiji, rekao je u svojem javljanju uživo da osjeća umor, groznicu, ima temperaturu i kašlje “s puno sluzi”, ali je tvrdio i kako se ne radi o koroni koju naziva u više navrata “CON-VID”.

U svojim javljanjima uživo, Parhar je naveo da pije Ivermektin, lijek protiv parazita, kako bi se izliječio. Ivermektin u obliku tableta odobren je i u Europskoj uniji za liječenje nekih parazitskih zaraza crvima, no među antivakserima je popularan kao lijek za COVID iako su znanstvenici u SAD-u i Kanadi više puta upozoravali građane da ga ne koriste.

Mrtvozornici u kanadskoj provinciji za sada nisu objavili uzrok njegove smrti. Daily Mail piše da su policiju pozvali bolničari kako bi im policajci pomogli u Parharovoj kući gdje su našli njegovo tijelo.

U trenutku njegove smrti, protiv Parhara su bila u tijeku tri postupka u kojima je optužen za kršenje kanadskih zakona o karanteni zbog odlaska na konferenciju o Zemlji – ravnoj ploči koja se održavala u SAD-u prošle godine. Oduzeta mu je dozvola za rad zbog tvrdnji da bi izlaganje toplini ubilo COVID.

Stekao je pratitelje zbog svojih čvrstih stavova o tome da COVID ne postoji i da je Zemlja ravna. Otvoreno se bavio aktivizmom i prosvjedima protiv nošenja maski kao mjeri za sprječavanje širenja virusa, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike