4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Podignuta optužnica protiv seksualnog predatora! Zlostavljao i silovao 15-godišnjakinju

Podignuta optužnica protiv seksualnog predatora! Zlostavljao i silovao 15-godišnjakinju

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog niza teških kaznenih djela – spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, jednog kaznenog djela silovanja i jednog silovanja u pokušaju.

Kako je priopćilo tužiteljstvo, okrivljenom 34-godišnjaku se stavlja na teret i počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, također poticanjem koje je ostalo u pokušaju.

”Okrivljenika se tereti da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje”, navelo je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Spomenuto pismo je presreteno, a Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opravdane bojazni da bi mogao ponoviti istovrsna kaznena djela, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike