1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pismo psihijatra Juričanu: Dario/Milane, j..... ti sam sebe!

Pismo psihijatra Juričanu: Dario/Milane, j….. ti sam sebe!

Ugledni psihijatar Herman Vukušić napisao je otvoreno pismo Dariju Juričanu:

“OTVORENO PISMO DARIJU JURIČANU/MILANU BANDIĆU

Dragi moj Dario, Milane, ili kako se već sada zoveš,

oprosti što ti ne persiram, ali nakon trilijun tvojih javnih pisama raznim uglednicima i moćnicima imam osjećaje da te poznajem u dušu (naravno, ne profesionalno!), a i dao sam ti svoj potpis za predsjedničku kandidaturu.
Moj povod je tvoje današnje obraćanje svojem bivšem “konkurentu”, a današnjem predsjedniku RH, Zoranu Milanoviću,u kojem predlažeš izmjene i dopune članka 143. Ustava RH.

U tim svojim prijedlozima tražiš stavak 5. u kojem se “ratni veterani do samog kraja svemira moraju zvati braniteljima”.

Dragi moj Dario/Milane dok ovo pišem sjedim u prostorijama Zagrebačkog velesajma sa kolegicama i kolegama iz brojnih zagrebačkih braniteljskih (sorry, veteranskih) udruga gdje malo čavrljamo o tome kako nas gaze ovi tvoji pajtosi iz nove gradske vlasti kojima ti pomažeš kadrovirati upravu Holdinga.

S obzirom na tvoj sarkazam u kojem spominješ branitelje i ratne veterane evo da ti citiram jedan od glavnih ciljeva Deklaracije o VETERANIMA Domovinskog rata, koju je donijela Udruga hrvatskih VETERANA Domovinskog rata upravo ovdje na Velesajmu davne 1996. godine, a u svojem je znanstvenom opusu spominje i tvoja frendica, dogradonačelnica Dolenec:
“Čuvanje uspomene na hrvatski Domovinski rat, te podrška njegovom umjetničkom, znanstvenom, vjerskom i spomeničkom iskazivanju”.

Kao da smo već prije više od četvrt stoljeća, dragi moj Dario/Milane, mi ratni VETERANI znali da će nam se sa zidova brisati uspomene na poginule suborce i vrijeđati simbole žrtve cijelog našeg naroda.

Kao da smo znali da ćete se jednog dana pojaviti ti i ekipa tvojih frendova i frendica koji više vole klečati i puzati, od nas koji hodamo uspravnog čela.

Stoga, na kraju, dragi moj Dario/Milane, drži se ti onoga što najbolje znaš: loših dokumentaraca koji se zaborave i prije kraja odjavne špice.

Ili da upotrijebim aktualni jezik “moralne potpore” jednog novinara bliskog tvojoj ekipi iz Grada Zagreba, a kojim se on ovih dana obraća nama VETERANIMA :

Dario/Milane, j….. ti sam sebe!”, napisao je Vukušić.

Juričan: Moj Predsjedniče, osim slučajne države, mi imamo i slučajni Ustav; Članak na koji se pozivate – ne postoji

Najnovije

Još iz rubrike