1.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako ispravno očistiti bubanj perilice za rublje?

Kako ispravno očistiti bubanj perilice za rublje?

Da bi vam perilica za rublje dugo trajala i ispravno radila, potrebno ju je i dobro održavati i redovito čistiti. S vremenom se u perilici može nakupiti talog zbog deterdženta i prljavštine, što može otežati ispravno funkcioniranje.

Zbog toga je perilicu potrebno temeljito očistiti povremeno. Čišćenje vanjskog dijela perilice je jednostavno. Najprije uklonite sve upravljačke gumbe koje je moguće skinuti i operite ih u sudoperu.

Obrišite vanjski dio perilice krpom od mikrovlakana. Bilo bi dobro i da izmaknete malo perilicu kako biste mogli temeljito obrisati i onaj dio koji je do zida.

Uklonite sve dijelove koje možete, poput odjeljka za deterdžent, i operite ih u sudoperu. Uzmite krpu, četkicu za zube i bijeli alkoholni ocat i dobro očistite unutarnje dijelove perilice.

Očistite i one sitne dijelove mašine. Ako ne možete ukloniti odjeljak za deterdžent, ulijte u njega ocat i pustite neka deluje neko vrijeme.

Neke perilice s prednjim punjenjem mogu imati mala vrata, a u tom se prostoru mogu nakupiti novčići, gumbi i prljavština. Potražite bilo koja vrata ili priključke koji bi mogli omogućiti pristup ovom području radi čišćenja. Neke perilice nemaju ovu značajku.

Ulijte litru bijelog octa i šalicu sode bikarbone u bubanj za pranje. Upotrijebite krutu četku i ocat za pranje unutrašnjosti bubnja. Na najvišoj mogućoj temperaturi pokrenite ciklus pranja s ovom otopinom za čišćenje u praznoj perilici. Odaberite ciklus intenzivnog pranja ako je dostupan, piše Molly maid, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike