4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Profesor Prohić prozvan za seksualno zlostavljanje: Znam iz kojih krugova to dolazi

Profesor Prohić prozvan za seksualno zlostavljanje: Znam iz kojih krugova to dolazi

Kako je već Jutarnji izvještavao, dekan Akademije dramskih umjetnosti Davor Švaić donio je prošlog tjedna odluku kojom se Ozrenu Prohiću privremeno određuje prestanak obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramskih umjetnosti”, a odluka “ostaje na snazi do okončanja postupka nadležnih tijela ili do opoziva”.

Dokument koji to potvrđuje, a u čijem je posjedu Jutarnji list, poslan je na 28 adresa.

Sam dekan Švaić je potvrdio kako je “Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave”.

Prohić je večeras dao kratku izjavu za Dnevnik HTV-a u kojoj je potvrdio postojanje procesa.

– Na Akademiji dramskih umjetnosti postoji povjerenstvo za ispitivanje svih oblika zlostavljanja koje radi po svojim pravilnicima i svim zakonskim propisima. Ne mogu ništa reći o svom procesu jer je tek započeo. Mogu reći da su sigurno svi ovi pokušaji, ne idu od povjerenstva nego izvan akademskih krugova i iz drugačijih razloga. Mogu samo reći da znam da ovi pokušaji ne dolaze od strane povjerenstva nego izvan akademskih krugova i iz drugačijih razloga.

Za Jutarnji je ranije rekao:

– Ja stvarno ne znam o čemu vi govorite, ja nikakvu odluku nisam dobio. Ako je takvo nešto došlo od strane Akademije neka vam onda oni to kažu. Ne mogu to komentirati, ali sada ću i ja provjeriti o čemu se točno radi – rekao je Prohić i dodao kako inače vrlo rado komunicira s medijima, ali da u ovom slučaju nema što više reći. Na izričit upit Jutarnjeg je li ga u vezi navedenih pritužbi kontaktirala ili policija ili državno odvjetništvo, to je opovrgnuo, piše Jutarnji.

Zbog seksualnog uznemiravanja studentica suspendirana dva profesora Akademije dramskih umjetnosti

Najnovije

Još iz rubrike