4.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Djevojčica (12) otišla na hitnu zbog jakih bolova u trbuhu, no nekoliko...

Djevojčica (12) otišla na hitnu zbog jakih bolova u trbuhu, no nekoliko sati kasnije rodila je – bratovo dijete

Sud u Swanseaju doznao je da su brat i sestra odrastali u ‘disfunkcionalnoj’ obitelji u kojoj su roditelji imali malo kontrole i gdje su postojale ‘zamagljene seksualne granice’

Velški sud bavi se s jednim od bizarnijih slučajeva. Naime, dvanaestogodišnja djevojčica koja je hitno prevezena u bolnicu zbog bolova u trbuhu ubrzo rodila bratovo dijete, piše Daily Mail. Djevojčica je imala samo 11 godina kada ju je u obiteljskoj kući silovao njezin 14-godišnji brat. Sud u Swanseaju doznao je da su brat i sestra odrastali u “disfunkcionalnoj” obitelji u kojoj su roditelji imali malo kontrole i stvorili kulturu “tajnovitosti i laži” i gdje su postojale “zamagljene seksualne granice”.

Otac tinejdžer, koji sada ima 16 godina i ne može biti identificiran iz pravnih razloga, ranije je priznao krivnju po dvije točke silovanja kada se pojavio na optuženičkoj klupi radi izricanja kazne. Tužiteljica Georgina Buckley je kazala da je prijestup izašao na vidjelo kada je djevojka hitno prevezena u bolnicu u Carmarthenshireu u ranim jutarnjim satima zbog jakih bolova u trbuhu te je nekoliko sati kasnije – rodila.

Na sudu je saslušana babica koja je pitala djevojku je li imala spolni odnos, a djevojčica je odgovorila kako ne zna. Na pitanje je li pristala rekla je da tako misli, ali nije sigurna.

Buckley je rekla da nije jasno je li djevojka shvatila da je trudna ili ne. Rekla je primalji da nije znala je li imala spolni odnos, dok je kasnije izašla priča da je ostalim ljudima u bolnici govorila da je znala da je imala odnos. U istragu su se uključile i vlasti te je policija ispitala djevojčinog brata tinejdžera.

On je priznao policiji da se jednom prilikom “hrvao” sa sestrom dok su njihovi roditelji bili vani te su potom otišli hrvati se na krevet jer im je bilo udobnije. Rekao je da su se počeli ljubiti prije nego što je svatko skinuo svoju odjeću i potom imali seks.

Tužitelj je rekao da nema sugestija da je u incident umiješana bilo kakva prisila ili prijetnje.

U izjavi o utjecaju koja je pročitana na sudu, djevojka je rekla da više ne želi ići kući i samo želi živjeti normalnim životom djevojčice njenih godina i želi da njena beba ima najbolji život.

Dean Pulling je za optuženog tinejdžera rekao da su pozadina kaznenog djela bile “teške i nefunkcionalne okolnosti” obiteljske zajednice u kojoj su majka i otac stvorili kulturu “tajnovitosti i laži”.

Rekao je da je iz brojnih prijava pred sudom jasno da su djeca bila podvrgnuta “nefunkcionalnom, zanemarenom i potencijalno nasilnom odgoju” gdje je bilo malo roditeljskog nadzora ili usmjeravanja te su bile “zamagljene seksualne granice”. Odvjetnik je rekao da je optuženik bio izložen pornografiji u obiteljskoj kući od svoje 10. godine. “‘Djeca su produkti njihovog odgoja i okoline kojoj su izloženi”, kazao je Pulling.

Sud je zaključio da optuženik sada živi s udomiteljima, dobro reagira na njihov pozitivan utjecaj i kaje se. Odvjetnik je pozvao sud da slijedi preporuke sadržane u izvješćima i izrekne kaznu bez zatvora, tvrdeći da bi “pritvorom malo postiglo, ali bi koštalo mnogo”.

Sudac Christopher Vosper učinio je tinejdžera predmetom dvogodišnjeg naloga za upućivanje mladih uz uvjet nadzora i zahtjeva za aktivnošću. Optuženi će biti registrirani seksualni prijestupnik 30 mjeseci, prenosi Net.hr

Najnovije

Još iz rubrike