3.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zbog seksualnog uznemiravanja studentica suspendirana dva profesora Akademije dramskih umjetnosti

Zbog seksualnog uznemiravanja studentica suspendirana dva profesora Akademije dramskih umjetnosti

Akademija dramskih umjetnosti jedno je od hrvatskih sveučilišta koje je bilo u središtu afere seksualnih uznemiravanja koja je prije nekoliko mjeseci uzdrmana javnost. Na tom je faksu podneseno čak 30 prijava za seksualno uznemiravanje, a ADU je osnovao povjerenstvo za rješavanje pitanja seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja.

Zbog niza optužbi prošle je godine suspendiran jedan profesor, a sada je stigla vijest da ih je u istom slučaju suspendirano još dvoje. Vijest je za portal Srednja.hr potvrdio novi dekan ADU-a, Davor Švaić.

“Sa žaljenjem Vas mogu informirati kako je naše Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave. Prema preporukama Povjerenstva u oba sam slučaja donio odluke o privremenom prestanku obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramske umjetnosti”, rekao je Švaić u priopćenju za spomenuti portal.

Od studenata se neslužbeno doznaje da se jedan od tih slučajeva odnosi na baš eklatantan primjer seksualnog uznemiravanja na relaciji profesor-student, no novoizabrani dekan nam, kako je rekao, poštujući interne procedure i zakone, jednostavno ne može ništa detaljnije reći o tome, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike