5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Pupovac u Saboru: Koranski most je dobio ime po jedinici u...

VIDEO Pupovac u Saboru: Koranski most je dobio ime po jedinici u kojoj je ratni zločinac pobio 13 rezervista

SDSS-ov Milorad Pupovac u Saboru je danas izazvao popriličnu buru reakcija:

“Jučer je Koranski most, na kojem je, 21.9.1991., ratni zločinac Mihajlo Hrastov pobio 13 rezervista s područja Krnjaka, dobio ime po jedinici u kojoj je zločin počinio.

Na taj eklatantni primjer veličanja bezumnog čina ratnog zločinca i jedinice u kojoj se kriju brojni svjedoci tog čina, podsjetio je u slobodnom govoru u Saboru RH, predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, koji je poručio da se jučer taj most, na simboličan način, urušio:

“Najprije su jedan mural, a potom jedan naziv, uzrokovali su to urušavanje. Mural zato što je oslikan u slavu onoga koji je počinio težak ratni zločin, ubivši na osobito svirep način, 13-oricu zarobljenika. Naziv, zato što je onaj koji je izvršio, a po svoj prilici nije bio jedini izvršilac, taj ratni zločin, pripadao je jedinici čijim je imenom imenovan, do jučerašnjeg dana, Koranski most.”

“Znam da je sve više, po prostoru bivše Jugoslavije, zaboravljanja odgovornosti za ratne zločine i slavljenje onih koji su odgovorni za ratne zločine, presuđeni bilo od domaćih bilo od međunarodnih sudova. Međutim, ne znamo… ja barem ne znam, znamo da ima murala različitim ratnim zločincima na prostoru bivše Jugoslavije, ali ne znamo da se na mjestu na kojem je počinjen zločin podižu murali i vrši imenovanje po onima koji su izvršili taj ratni zločin.”
O tome da se rodbini ubijenih ne dozvoljava niti svijeću zapaliti na mjestu na kojem je ratni zločinac Mihajlo Hrastov pobio zarobljenike:

“…kada na miran način žele komemorirati one koji su u jednom bezumnom činu na početku rata se ponijeli na način na koji se u ratu ne smije ponijeti… na žalost, to se ne dopušta. Na kraju ću reći i sljedeće: Neobičan je taj način poštivanja zakon, veoma neobičan. Zakona, koji u svojoj osnovi nema moralnost.””, prenose SDSS-ovci.

Najnovije

Još iz rubrike