4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Opoziv Milanovića u Saboru: Zahtjev je na papiru, a papir se može...

Opoziv Milanovića u Saboru: Zahtjev je na papiru, a papir se može zapaliti ako se dobro ne ugasi opušak

Dobar posao radi i ministar Banožić, smatraju tako u HDZ-u. No, i oni se od poziva za Milanovićevim opozivom ograđuju, piše RTL.

Nepotrebni i sramotni okršaj. Tako je saborska oporba ocijenila verbalni rat između predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića.

Vladajuće pozivaju da krenu u skupljanje potpisa za opoziv predsjednika Milanovića jer će se u suprotnom, poručuju, Banožić pokazati kao neozbiljan ministar.

Dvije najvažnije osobe hrvatske obrane jučer u međusobnom napadu, a danas od njih – niti glasa. No, bačeni opušak zapalio je sabornicu.

“Narikače, šmrkavci, jazavci, zečevi, krokodili, bijednici, ništarije. Termalno nesposobni, polućoravi, kabalisti, šake jada”, kaže Mario Kapulica, saborski zastupnik.

“Smušenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno prodane duše genetski programirani protiv slobodne i nezavisne hrvatske države”, kaže saborski zastupnik Arsen Bauk.

Podsjetili su iz HDZ-a i SDP-a na tek djelić epiteta kojima su se dosad častili predsjednik i premijer. A sada u novom nastavku verbalnog rata – ministar Banožić zaziva opoziv predsjednika Milanovića. Pucanj je to u prazno, smatra oporba.

“Ja očekujem da vladajući pokrenu ovdje u Saboru pitanje opoziva, inače će ispasti da ministar nekontrolirano izlazi sa nekakvim najavama koje su jako ozbiljne i koje uznemiruju i građane i javnost”, kaže saborski zastupnik Nikola Grmoja.

“Pa ja se tu slažem s Grmojom, ona izjava je bila poprilično neoprezna. BLIC Da se netko iz trećeg ešalona svađa s nekim tko je u prvom ešalonu, to baš nije politčki najpametnije”, kaže Franko Vidović, član Kluba zastupnika Socijaldemokrati.

“Ovo je jasno od početka da ministar Banožić solira. Može njega Andrej Plenković javno braniti s kiselim izrazom lica. Ako će itko na kraju ove cijele priče letjeti, to će vjerojatno biti upravo on”, kaže saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Fokus se skreće s pravih problema

Za druge se pak ovim sukobom – fokus skreće s pravih problema:

“Ove teme koje se nameću isključivo da bi se skretala pozornost sa svih tih afera kojih su nositelji i SDP i HDZ, i svi njihovi jataci”, kaže saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

“Sukob skriva činjenicu da visoka politika nema pravog sadržaja, da ne zna na koji način se uhvatiti u koštac sa stvarnim velikim problemima u društvu”, kaže saborska zastupnica Dalija Orešković.

“Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje u dobrom rejtingu HDZ-a jer ako su to problemi u Hrvatskoj, onda premijer Andrej Plenković radi jako dobar posao”, kaže saborska zastupnica Katarina Peović.

Dobar posao radi i ministar Banožić, smatraju tako u HDZ-u. No, i oni se od poziva za Milanovićevim opozivom ograđuju.

“Niti je ministar Banožić pozvao Hrvatsku demokratsku zajednicu da krene u skupljanje potpisa za opoziv, niti će HDZ to učiniti”, kaže saborski zastupnik Nikola Mažar.

Ako se ipak predomisle…

“Zahtjev za pokretanje opoziva predsjednika Republike je kod mene. I kolege iz HDZ-a, tko ga želi potpisati neka se slobodno javi. Ali znate, zahtjev je na papiru, a papir se može zapaliti ako se dobro ne ugasi opušak”, kaže saborski zastupnik Arsen Bauk.

A hoće li se ovaj politički požar ugasiti, vidjet će se idući utorak kada se vrh države sastaje na Vijećima za obranu i nacionalnu sigurnost, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike