8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Obožavatelji glazbenice Amy Winheouse mogu kupiti njene privatne stvari: Veliki dio zarade...

Obožavatelji glazbenice Amy Winheouse mogu kupiti njene privatne stvari: Veliki dio zarade ide u humanitarne svrhe

Prvi put, obožavatelji legendarne preminule glazbenice Amy Winheouse, mogu kupiti neke njezine privatne predmete.

Više od 800 predmeta prodaje se na aukciji na Beverly Hillsu. A cijela priča ima i humanitarni karkater.

Od baletnih papuča u kojima je nastupala, preko gitara, naočala, haljina i skupocjenih kupaćih kostima – više od 800 privatnih predmeta glazbenice Amy Winehouse prodaje se na aukciji.

Dizajnerska haljina koju je nosila na posljednjem nastupu, onom u Beogradu – očekivano, najskuplji je dio bogate kolekcije.

“Nažalost, brzo nakon tog koncerta smo je izgubili. Procjenjuje se da će haljina biti prodana za 15 do 20 tisuća dolara. Dizajnirala ju je njezina prijateljica Naomi Parry. Imamo i crvenu Moschinovu torbicu u obliku srca. Ona je također procijenjena na 15 ili 20 tisuća dolara. Obožavala je srca”, kaže glavni voditelj aukcijske kuće Julien’s Martin Nolan.

“Najbolja stvar oko ove aukcije je to što će velikodušni dio zarade ići u Fondaciju Amy Winehouse, koja radi izvrstan posao. Pomažu svima koji se bore s ovisnošću”, kaže Nolan.

I kazeta legendarnog John Lennona je postigla paprenu cijenu. Stara pola stoljeća, duga na 33 minute. Prodana za gotovo 380 tisuća kuna!

Dakle, jasno je, aukcijske kuće zadovoljno trljaju ruke kada su u pitanju privatne stvari slavnih. Tako su u Ginisovu knjigu rekorda, kao najskuplje tenisice na svijetu, dospjele one Michaela Jordana – koje su prodane za astronomskih 3 milijuna i 700 tisuća kuna.

Nosio ih je 1984-te godine, a nakon utakmice ih je darovao dječaku koji je bio zadužen za brisanje parketa.

Aston Martin koji vozi James Bond u Goldfingeru – prodan je za 42 milijuna kuna.

A kolekcija nakita, legendarne Elizabeth Taylor drži rekord najskupljeg nakita u povijesti, a sada već bezvremenska bijela haljina Marylin Monroe prodana je za gotovo 30 milijuna kuna.

9 milijuna kuna više plaćen je najskuplji privatni predmet neke zvijezde – crvene cipele Judy Garland, koje je nosila 1939. u Čarobnjaku iz Oza. Kad je klasika u pitanju, tu se uvijek vrte milijuni ili milijarde, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike