-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kad ste zadnji put očistili filter mikrovalne? Evo koliko to često morate...

Kad ste zadnji put očistili filter mikrovalne? Evo koliko to često morate raditi

Video objavljen na TikToku privukao je pozornost mnogih nakon što je otkrio kako očistiti filter na mikrovalnoj pećnici – dio za koji mnogi nisu imali pojma da postoji.

Žena iz SAD-a koja vodi račun @mamasknowsbest podijelila je sada video koji pokazuje gdje se filter može pronaći na mikrovalnoj pećnici i kako ga očistiti. Dok je filter na njezinu uređaju bio na vrhu, mjesto se mijenja ovisno o modelu i navedeno je u priručniku s uputama, kako piše Daily Mail.

Rekla je da se kuhinjski aparat treba čistiti svakih šest mjeseci, ali mnogi nisu znali da mikrovalne pećnice imaju ugrađene filtere koji zahtijevaju čišćenje.

@mamasknowbest

I had forgotten all about it 😱 #cleantok #cleaninghacks #cleaningtips #cleanwithme #clean #cleanhome #cleanhacks #cleaning #cleaningtiktok #cleanfreshhype

♬ Spongebob – Dante9k

Uvijek pogledajte upute za uporabu prije pregleda mikrovalne pećnice kako biste očistili i izbjegli pokušaje otvaranja neovlaštenih područja uređaja jer napon može ostati čak i ako je uređaj isključen.

Kako bi ga očistila, žena je jednostavno otvorila vrata mikrovalne pećnice i uklonila prljavi filter, a zatim ga potopila u vodu sa sapunom u sudoperu. Koristeći vlažnu spužvu i sapun, izribala je gornji dio mikrovalne pećnice, kao i plastični poklopac filtera. Filter je zatim isprala pod vodom, osušila i stavila ponovno u mikrovalnu pećnicu.

Kratki video od tada je pogledan više od 2,8 milijuna puta te je mnoge ostavio šokiranim.

“Podignite ruku ako niste znali da mikrovalne pećnice imaju filtere”, napisao je jedan korisnim u komentarima. ‘Sigurna sam da moja upraviteljica stana nikada nije promijenila ovo i bojim se pogledati’, dodala je jedna korisnica, prenosi Večernji list, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike