-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Horor kod Čakovca: Štene strpali u kantu za smeće pa utopili u...

Horor kod Čakovca: Štene strpali u kantu za smeće pa utopili u potoku, sve promatrala djeca

Volonteri Azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa u naselju Parag nedaleko Čakovca. Na teren je izašla krim policija.

U naselju Parag, nedaleko Čakovca, volonteri Azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa. Na snimci nasilja prema životinji koja se širi društvenim mrežama su i sasvim malena djeca.

Dojavu o ovom događaju je potvrdila i PU međimurska. “Mogu potvrditi da smo zaprimili dojavu o tome, krim policija je na terenu i kriminalističko istraživanje je u tijeku”, kazala je glasnogovornica međimurske policije Marina Soldat.

Osim utopljenog šteneta, iz azila poručuju da su uspjeli spasiti kuju i preostala dva šteneta. Najavljuju nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja.

“Romsko naselje Parag. Nismo stigli na vrijeme. Predivno, nježno, drago štene prvo je živo strpano u kantu za smeće (imamo i snimku, ali i ovo što smo vam pokazali nam se čini previše), a potom utopljeno u potoku kraj naselja. Oprosti, draga dušo.

Uspjeli smo stići na vrijeme da spasimo mamicu i preostala dva šteneta koji su smješteni u sklonište.

Nama počinje nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja. I trenutno se osjećamo toliko nemoćni jer će svaki pas koji ostane u romskom naselju živjeti životom užasa i strave.

Podijelite, nek svijet ponovo vidi u kakvoj državi živimo. I nemojte reći, i djeci je strašno jer je. Ali djeca nisu u našoj glavnoj domeni djelovanja, a unatoč tome što nisu, pomagali smo i njima”, objavili su na Facebooku, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike