4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Strašna vijest iz Zagreba: U Infektivnoj klinici preminula rodilja zaražena COVID-om

Strašna vijest iz Zagreba: U Infektivnoj klinici preminula rodilja zaražena COVID-om

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u utorak ujutro preminula je rodilja zaražena koronavirusom.

U utorak ujutro u Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” preminula je jedna od dvije rodilje koja su priključene na ECMO aparat, doznaje DNEVNIK.hr.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da bolnica utvrđuje okolnosti smrti.

”Sve okolnosti navedene smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzroku smrti od strane Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević”, kažu iz Ministarstva.

Ravnateljica Klinike prošlog je tjedna kazala kako su u Klinici u teškom stanju tri rodilje. Tada je apelirala na sve trudnice da se konzultiraju sa svojim ginekologom o tome da se cijepe.

“Nema službene preporuke. Nije provedena treća faza kliničkih istraživanja jer je to doista zahtjevno. Međutim, većina međunarodnih javnozdravstvenih institucija i ginekoloških društava, i naš HZJZ, preporučuju da se ipak trudnice mogu cijepiti jer dosad u većini slučajeva nije zabilježena ozbiljna nuspojava. Generalna preporuka svih tih društava je da je visoki rizik kod obolijevanja da će biti teža klinička slika. Preporuka je da svaka trudnica sa svojim ginekologom, koji joj vodi trudnoću, prodiskutira hoće li se ona cijepiti ili ne i koji su njeni rizici. Jesu li veći rizici ili je veća korist”, rekla je Markotić, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike